Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

04 Temmuz '07

 
Kategori
Ankara
 

Gökçek’i yanlış bilgilendirmişler

Gökçek’i yanlış bilgilendirmişler
 

Bugün Hürriyet Ankara’da "Sokakları harmanladılar" başlıklı bir haber vardı manşette (1). Bu haberin içinde Gökçek’in de bir açıklaması vardı. Açıklama aynen şöyleydi:

GÖKÇEK SABIR İSTEDİ...
Vatandaşlardan sabır isteyen ve çalışmanın Başkent için çok faydalı olacağını söyleyen Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek çalışmaları şöyle anlattı:
'Kanun ve yönetmelik gereği aynı ilçe sınırları içerisinde iki aynı sokak cadde ismi olmayacak. Bahçelievler ve Emek semtlerinde maalesef aynı numaraya sahip bir çok cadde ve sokak vardı. Biz böyle bir karışıklığı gidermek için çalışmalara başladık. Vatandaşları mağdur etmemek için de yeni sokakların altına eski numaralarını ve tanıtım numaralarını yazdık. Numaraların düzenli olması için zaman zaman bazı sokak isimleri bir tane olduğu halde değiştiriliyor. Bu numaraların düzenli bir şekilde sokaklara verilmesi için yapılan bir uygulama.'

Büyükşehir Belediye Başkanının, bütün Ankara’nın her semti ile bilgilere sahip olması beklenemez. Ona yardımcı olanlar, danışmanları, belediye çalışanları vardır. Bu haberden anlaşılıyor ki Gökçek’i bu konudaki çalışanları veya danışmanları yanlış bilgilendirmişler.

1. Gökçek "Vatandaşlardan sabır istemiş" : Sabır kimin için. Kimi yurttaş dün sorun yaşadı, kimi yurttaş üç yıl sonra yaşayacak. Sorun hiç bitmeyecek, herkes biri işi olduğunda karşılaşacak. Hatta 50 yıl sonra bile karşılaşan olacak.

2. Gökçek "çalışmanın Başkent için çok faydalı olacağını" söylemiş. Eğer yurttaş zararlı diyorsa ama belediye başkanı yararlı diyorsa bunlardan biri yanılıyordur.

3. Gökçek "Kanun ve yönetmelik gereği aynı ilçe sınırları içerisinde iki aynı sokak cadde ismi olmayacak.” Şeklinde bir bilgi vermiş ancak bilgi hatalı. TÜİK’in ilgili yönetmeliğin 14. maddesi “ilçe sınırları" demiyor, “belediye sınırları” diyor (2). Yönetmelikle ilgiyi bilgiyi 28 Mart 2007’de bu konuda ilk yazdığım yazıda vermiştim (3).

4. Gökçek “Bahçelievler ve Emek semtlerinde maalesef aynı numaraya sahip bir çok cadde ve sokak vardı. Biz böyle bir karışıklığı gidermek için çalışmalara başladık.” iddiasında bulunmuş. Bu konuda da kendisine yanlış bilgi verilmiş. Bahçelievler’de aynı numaraya sahip birden çok sokak ve cadde hiç yoktu. Cadde numaraları 1 den 10’a kadar değişirdi, bu caddelere doksanlı yıllarda Azerbaycan, Kazakistan, Aşkabat gibi adlar verildiği için caddeler artık numaralı değildi. Sokak numaraları da 1’den 90’lı sayılara kadar değişirdi. O numaralardan birden çok vardı diye iddia etmek, şu andaki kaos yaratan uygulamayı savunacak hiçbir şey bulamamalarından kaynaklandığını düşünüyorum.

5. Gökçek “Vatandaşları mağdur etmemek için de yeni sokakların altına eski numaralarını ve tanıtım numaralarını yazdık.” demiş. Böylece tabelalarda “T.N.” şeklinde yazılan numaraların “Tanıtım Numarası” olduğunu öğrenmiş olduk. Ancak sokakların eski numaralarının yazıldığı bilgisi de Belediye Başkanına yanlış verilmiş. 4 Temmuz 2007 akşamı itibariyle, şu anda tabelalarda böyle bir bilgi kesinlikle yok.

Hiç kusura bakmasınlar, çalışanları veya danışmanları Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek’e hemen hemen tüm bilgileri yanlış vererek gazetecilere yanlış açıklamalar yapmasına neden olmuşlar. Sayın Gökçek’e önerim, kendisine yanlış bilgi vererek zor durumda bırakanlara gereken yaptırımları uygulamalı ve bu hatayı düzeltmek için girişimde bulunmalıdır. Bahçelievler semtine eski sokak numaraları geri verilmelidir.

(1) Sokakları harmanladılar: http://www.hurriyet.com.tr/ankara/6827116.asp?gid=140

(2) Meydan, bulvar, cadde, sokak ve küme evlere ad verilmesi: MADDE 14 - (1) Her bulvar, cadde, sokak ve küme evlere özel bir ad veya numara verilir. Meydanlara sadece ad verilir. Bir belediye sınırları içinde, aynı ad veya numara birden fazla meydan, bulvar, cadde, sokak ve küme evlere verilemez. (http://www.tuik.gov.tr/jsp/duyuru/adnks/dosya/yonetmelik/adres_numaralama.pdf)

(3) Ankara Bahçelievler’de sokak adı değişikliği komedisi: http://blog.milliyet.com.tr/Blog.aspx?BlogNo=32709

 
Toplam blog
: 1735
: 2429
Kayıt tarihi
: 22.09.06
 
 

27 Mart 1959'da İnebolu Yeşilöz Köyünde doğdum. Yeşilöz Köyü İlkokulu, Yeniyol İlkokulu, İnebolu ..