Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

22 Ağustos '07

 
Kategori
Siyaset
 

Ahmet Necdet Sezer

Ahmet Necdet Sezer
 

Ahmet Necdet Sezer’in 7 yıllık Cumhurbaşkanlığı süresince ODTÜ’de katıldığı üç toplantıda bulundum ve bu toplantıların ikisinde hazırladığım sunumları izlediğinde gururlandım. Sezer her zaman güvendiğim ve saygı duyduğum cumhurbaşkanım oldu.

24 Ağustos Cuma öğle saatlerine kadar bir sürpriz yaşanmazsa gelecek hafta Ahmet Necdet Sezer’in Cumhurbaşkanlığı görevi tamamlanmış olacak. 2000 yılında Ecevit’in öncülüğünde sağlanan bir uzlaşmanın sonucunda ülkemiz Çankaya’ya yakışan bir cumhurbaşkanı kazanmıştı. Aradan geçen 7 yıl gerek makamında gerek sokakta, alışverişte sergilediği sıradan yurttaş davranışlarıyla ülkemizde yaygın bir beğeni kazandı.

Bugün Sezer’in veda ziyaretleri sırasında Ankara caddelerinde bir karşılaşma haber oldu. Kaldırımda yürüyen Emin Çölaşan’ı gördüğünde arabasını durdurup inip konuşması Sezer gibi halktan bir cumhurbaşkanına çok yakıştı (1).

2000 yılına, Sezer yeni cumhurbaşkanı olduğunda Emin Çölaşan’ın Hürriyet’teki köşesine gidelim. Orada eleştirilerin hedefinde bir Cumhurbaşkanı vardı, Ahmet Necdet Sezer. Ancak o zaman Sezer’den Çölaşan’ı yurttaşlıktan çıkmasını isteyen bir açıklama gelmemişti, ne Sezer’den ne de devrin başbakanından. Aradan yıllar geçiyor ve eleştirilen cumhurbaşkanı, yolda duruyor ve kendini eleştirmiş yazara son yaşadıkları için üzüntülerini bildiriyor.

2000 yılında DSP ve MHP’nin içinde olduğu uzlaşma Ahmet Necdet Sezer’i Çankaya’ya göndermişti. 2007 yılında içinde yine DSP ve MHP’nin olduğu işbirliği Gül’ü Çankaya’ya gönderecek. Bu sefer uzlaşma yok ancak işbirliği var.

Ahmet Necdet Sezer 7 yıl boyunca yetkilerinin verdiği güçle ülkemizi tehlikelerden korumaya çalıştı. Teşekkürler Ahmet Necdet Sezer, sayın Cumhurbaşkanım.

(1) Sezer, Çölaşan'a üzüntülerini bildirdi: http://www.milliyet.com.tr/2007/08/22/son/sonsiy23.asp

 
Toplam blog
: 1735
: 2429
Kayıt tarihi
: 22.09.06
 
 

27 Mart 1959'da İnebolu Yeşilöz Köyünde doğdum. Yeşilöz Köyü İlkokulu, Yeniyol İlkokulu, İnebolu ..