Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

24 Ağustos '07

 
Kategori
Gündelik Yaşam
 

İnebolu’ da yağmur

İnebolu’ da yağmur
 

Dün akşam denizi yukarıdan gören bir evin bahçesinden izlemiştim denizin üzerinde çakan şimşekleri ve ardından gelen gökgürültülerini. Bulutlar gelip gitmişlerdi, beklenen yağmur yoktu.

Bu sabah güneş açtı, kapattı, sonra yeniden açtı, bunlar İnebolu’nun hep alıştığımız havalarıydı. Öğleden sonra önce kara bulutlar göründü Geriş tepesinin üzerinden. Şimşekler çaktı ardından gök yıkılırcasına gürledi. Bir yağmur indirdi ki bardaktan boşanırcasına diyerek ifade etmesi yetersiz, sanki gök delinmişti. Rüzgar yağmuru savurdu evlerin duvarlarına. Her evin rengi değişti. Boyasız tahta evlerin dışı karardı, aşu boyalı güzel evler başka bir kırmızı oldu.

Yarım saat bile sürmedi, kesiliverdi. İnebolu Çayına su gelmedi, demek ki yağmur yukarılara yağmadı, yalnızca sahildeydi. Sokaklar ise küçük birer dere oldu. Esnaf ellerinde süpürgeler dükkanlarının önünü suyunu süpürüyorlar.

Kara bulutlar gitti yerine pamuk yığını gibi beyaz bulutlar geldi parça parça. Arasından güneş parlıyor fırsat buldukça. Rüzgar kesilmedi henüz, Abaş tepesindeki bayrağımız dalgalanıyor, şimdi yere paralel bir dikdörtgen.

Belediye hoparlöründen anonslar başları yağmur bitince. Yarın sabah dokuzbuçukta yapılacak Atatürk yürüyüşünü ve Pazar sabahı düzenlenecek Bisiklet yarışını haber veriyor. Yarın 25 Ağustos 2007, Atatürk’ün İnebolu’ya gelişinin ve şapka devriminin 82. yıldönümü. İnebolu bir devrimin bayramını yaparken Atatürk’ü anacak.

İnebolu 24 Ağustos 2007 Cuma 16:00

 
Toplam blog
: 1735
: 2429
Kayıt tarihi
: 22.09.06
 
 

27 Mart 1959'da İnebolu Yeşilöz Köyünde doğdum. Yeşilöz Köyü İlkokulu, Yeniyol İlkokulu, İnebolu ..