Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

09 Şubat '08

 
Kategori
Siyaset
 

''Türbana hayır'' diyen metnin altına imzamı attım

''Türbana hayır'' diyen metnin altına imzamı attım
 

“Gericiliğe İzin Vermeyelim!

Gerici ve liberallerin “türbana özgürlük” ittifakı Türkiye üniversitelerinin yüz karasıdır!

Türbanın neyi örttüğünü görmemekte ısrar eden, türbanı özgürlükler zemininde ele almakta direnenlere aydınlanmacı, kamucu ve yurtsever akademisyenler olarak sesleniyoruz: Türban bugünün Türkiyesi’nde “bireysel özgürlük” konusu değildir. Türban AKP’nin gericiliğini-piyasacılığını örtüyor, türban ABD emperyalizmini, ABD’nin AKP eliyle Türkiye’yi İslam cumhuriyetine dönüştürme sürecini örtüyor.

Üniversitede türbana izin vermeyeceğiz; biliyoruz ki türban aklın ve kadının esaretidir, gericiliğin hakim kılındığı yerde bilim yapılamaz.

Ülkemizi ve üniversitemizi gericiliğe teslim etmeyeceğimizi ilan ediyoruz.”

Ben imzaladığım sırada 3897 imza vardı. www.universitekonseyleri.org adresindeki kampanya üniversitedeki bütün akademisyenlere açıktı. Daha önce “özgürlük” adı altında türbana destek kampanyası açan AKP’li milletvekillerinin akademisyen eşleri kampanyalarını yalnızca öğretim üyeleri ile kısıtlamışlardı.

“Gericiliğe izin vermeyelim” başlıklı metnin altına imzamı attım çünkü biliyorum ki türban ülkemizde karanlığa giden yolun başlangıcı ve simgesidir. Türban özgürlük değil, tutsaklıktır.

Biraz önce türban için yaptıkları anayasa değişiklikleri AKP+MHP+DTP işbirliği ile 411 oyla kabul edildi. Önümüzde bir hukuk süreci var ama bir geçiş dönemi var. Bu değişikliklerin iptaline kadar geçecek bir geçiş dönemi. Bu dönemde kendilerinin her türlü giysi ile üniversiteye gideceği hakkını aldıklarını sanan bir grup olacak ve çok büyük sıkıntılar yaşanacak.

Ankara, 9 Şubat 2008 saat 15:15

 
Toplam blog
: 1735
: 2429
Kayıt tarihi
: 22.09.06
 
 

27 Mart 1959'da İnebolu Yeşilöz Köyünde doğdum. Yeşilöz Köyü İlkokulu, Yeniyol İlkokulu, İnebolu ..