Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

20 Haziran '08

 
Kategori
Haber
 

BM, Tecavüzü Resmen "savaş silahı" İlan Etti

BM, Tecavüzü Resmen "savaş silahı" İlan Etti
 

Ya kadın askerler ne yapacak!


İğrenç!!!
Savaş suçu sayılması gerekirken, savaş silahı olması savaş anında tecavüzün meşruluğunun ilanıdır.

"BM Güvenlik Konsey tecavüzün "savaş silahı" olarak nitelendirildiği karar tasarısını kabul etti.

ABD’nin desteğiyle hazırlanan, oy birliğiyle kabul edilen kararda, kasten tecavüzün savaş taktiği olduğu ve uluslararası güvenliğe tehdit teşkil ettiği belirtildi.

Kararda, cinsel şiddetin "aşağılamak, hakim olmak, korku salmak için kullanılan bir savaş taktiği" olduğu kaydedildi.

BM Genel Sekreteri Ban Ki-mun, çatışmalardan sonra yeni toparlanmaya başlayan toplumlarda kadınlara karşı şiddetin "ifade edilemeyecek boyutlara" çıktığını söyledi.

Güvenlik Konseyi, tecavüzün ne kadar yaygın olduğu ve bununla mücadelede neler yapılabileceği konularında gelecek Haziranda, rapor sunmak üzere bir soruşturma başlatma kararı da aldı.

İnsan hakları örgütleri, BM Güvenlik Konseyinin kararını "tarihi" olarak nitelendirdi." (20.06.08-milliyet.com-son dakika)

Bu konudaki vaki olacak kınamaları da suç saysalardı, oldu olacak bu durumda "silahlı tecavüzle" zor kullanacaklarına ateşli veya mekanik silah yerine sivil ordu indirsinler "tecavüz silahını" kullansınlar! Bu ne mantıktır?

Öyle anlaşılıyor ki kaşınıyorlar! nüfusları artmıyor diye, birisi saldırsa da tecavüz etseler diye mi düşünüyorlar! Ama kadınlar adına bu kararda söz alan olmuş mu acaba?

Veya karara etken olanlarca, bu konu kendi kültürlerinde önemsenmediği için mi benimsemişler!

Savaş riski olan durumlarda ülkeler kadın nüfüsunu komşu ülkelere göndermekten başka çareleri olmaz herhalde. Veya savaş dışında kalmaya çalışan masum sivil kadınları da kazma kürekle savaşın içine çekmek istiyorlar. Önceden bu olasılık istisna olarak akla geliyordu. Ama şimdi savaş tarafları bu davranışların savaş gereği olabilirliğinin riski atındadır.

Bu karara yandaş olup kabul edenlerin dünya kültüründen bihaber olmaları gerekir! Evrensel kuraldır zor kullanılan eylemler suçtur. Aksi halde gönüllü durumda barışta dahi bizim bazı kentlerimizi ziyaret eden yabancı askerlere bu konuda birşey diyen yok zaten onların muhatabları ulusun manevi ve kültürel değerlerinin dışladığı, dışa dökülenlerdir.

Yada dünya nüfüsunun homojenleşmesi planları mı var. Nereden yorumlarsanız yorumlayın savaş dışı sivil halkın korunma hakkına tecavüz ne olacak, diyebilirler ki kendisine tecavüz edilenin sosyal-insan'i başka hakları mı olur!

Herhalde bunlar savaşı kendi ülkelerindeki çıplaklar festivali-karnavalıyla karıştırıyor olmasınlar. Bu silahla savaşan askerlerin madalyaları nasıl dizayn edilecek kim bilir!

Bu savaş taktiği meşruiyet kazanınca "organlarını" da çıkarıp silah olarak taşırlar herhalde. Muhatapları ona göre savunma taktikleri geliştirmeye başlasınlar! Herkes cebinde bir ustra bulundursun en azından.

Karar metni'ninde bir yanlış anlama var gibi. Umarım öyledir!!!

Dünya değişiyor diyorlar ya, gerçekten değişiyor herhalde.


 
Toplam blog
: 376
: 1841
Kayıt tarihi
: 06.07.07
 
 

Hayat herkes için aslında yalnızlıktır. hiç kimsenin doğal garantisi yoktur. (Günlük atüel haberl..