Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

15 Haziran '12

 
Kategori
Gezi - Tatil
 

Bolunun Gölleri

Bolunun Gölleri
 

Bolu Gölcük Gölü


Bolu ili içerisinde Abant, Gölcük ve Yedigöller, Karagöl ve daha bir çok göl bulunmaktadır. Bunlardan en meşhuru Abant gölüdür. Abant gölünün çevresi yaklaşık 7 km dir. Bolu merkezden 48 km uzaklıktadır. Bir çok otel gölün çevresinde bulunmaktadır. Otelde kalacaksanız burayı tercih edin. At ve arabalarına binebilirsiniz. Göl çevresinde yürümek baya bir enerji sarf etmenize sebep olacaktır. Ormana dokusu çok sıktır.

Gölcük gölü Bolu merkezden 13 km dir. Abant gölüne kadar daha küçük bir göldür. Gölün çevresinde o meşhur Valilik evi bulunmaktadır.Benim her zaman tercihim burası olmuştur.

Yedi Göller Bolu merkezden 30 km mesafededir. Yedi göl birbirlerine yakın uzaklıkta bulunmalarına karşın tüm göller Abant ve Gölcük gölünden daha küçüktür. Gölü bir kenarınıza alıp orman içerisinde piknik yapmak istiyorsanız burayı tercih edin. Yalnız Mengen’den Yedigöller levhasını görüp yola girdiğinizde yol gittikçe kötüleşmekte ve son 20 km gerçekten çekilmez hale geliyor.

Karagöl Bolu merkeze 34 km mesafededir. Eğer diğer gölleri gördüyseniz bu gölüde görmek için tercih edin ama diğer göller karşısında biraz sönük kalmakta.

 
Toplam blog
: 30
: 2026
Kayıt tarihi
: 16.12.06
 
 

1973 Sivas doğumlum. 1998 yılında ODTÜ Fizik bölümü, 2005 yılında Anadolu Üniversitesi işletme bö..