Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

20 Ekim '20

 
Kategori
Estetik / Güzellik
 

Bonding Estetik Dolgu Nedir?

1. Bonding Estetik Dolgu nedir?

Estetik olarak önemli olan ön bölgedeki dişlerdeki aşınmalardan, diş arasındaki boşluklardan  travmaya veya darbeye maruz kalmış kırıklardan kaynaklı olan sorunları tedavi etme yöntemidir. Bonding sisteminde dişin minesiyle uyum gösteren kompozit bir materyalle diş estetik görünümüne yeniden kazandırılabilir. Bonding estetik dolgu uygulanıyorken dişin rengi ve formu yeniden restore edilebilir ve estetik açıdan daha güzel bir görünüme kavuşabilir.

2. Bonding Estetik Dolgu Kimlere Uygulanır?

Bonding estetik dolgu oldukça geniş bir endikasyona sahiptir ve nerdeyse herkese uygulanabilir. Bonding estetik dolgu tedavisinin uygulanmasını gerektiren durumlar diş aralarındaki diastama adını verdiğimiz boşluklar dişlerdeki kırıklar veya aşınmalar veya mine hipoplazizi dediğimiz dişin minesinin yeterli gelişimi gösteremediği durumlarda diş renklerindeki sararma veya koyuluktan kaynaklı durumlarda bondıng estetik dolgu oldukça iyi sonuç veren tedavi yöntemlerinin başında gelmektedir. Kliniğimizde sıkça kullandığımız bir yöntem olan bonding estetik dolgunun en büyük avantajlarından biri tek seansta hastaya uygulanabilmesidir.

3. Bonding Estetik Dolgu Nasıl Yapılır?

Bonding estetik dolgu belirli şartlara uymakla birlikte tek seansta yapılan bir tedavi yöntemidir. Bu tedavi yöntemini uygularken ilk yapılması gereken renk seçimidir. Hastanın diğer dişlerinin rengiyle uyumlu bir renk seçimi yapıldıktan sonra dişlerde eğer bir preperasyon veya bir aşındırma yapılacaksa bunun miktarı belirlenmelidir. Dişlerde aşırı bir çapraşıklık durumu olmadığı sürece veya herhangi bir seviye farklılığı olmadığı sürece preperasyon yapılmadan da bonding estetik dolgu uygulanabilir. Renk seçimi ve preperasyon miktarı belirlendikten sonra dişin üzerine uygulanacak materyal tabaka tabaka renk geçişini sağlayacak sekilde uygulanır materyalde renk değişikliğinin olmaması ve uyum sağlaması açısından tabakalama yapıldıktan sonra cila ve tesviye aşamasına geçilir. Estetik olarak sonuçtan memnun olduğunu gördükten sonra tedavi tamamlanır. Hastanın sonuçtan mutlu olmasında oldukça önemli bir faktör olduğu için renk seçimi aşaması bu işlemdeki belki de en önemli aşamadır.

4. Bonding Estetik Dolgu Yapıldıktan Sonra Nelere dikkat Etmeliyim?

Tüm estetik işlemlerde olduğu gibi bonding estetik dolgudan sonra da dişe gelecek travmalardan uzak durmak gerekmektedir. Sigara çay kahve ve bunun gibi dişlerde renklenme yapacak beslenme düzeni olan hastalarda kontrol randevularını aksatmamalı sıklıkla dişlerini muayene ettikmek için kontrole gelmelidir. Belirli zamanlarda dişlerdeki ve materyaldeki aşınmadan dolayı cila gereksinimi olup dişlerin cilalanması gerekmektedir. Bu yüzden her estetik işlem yapılan durumda olduğu gibi bonding estetik dolgu yapılan işlemlerde de kontrol randevularınızı aksatmadan takip etmelisiniz.

https://www.instagram.com/doktornarin/?hl=tr

https://dentnis.com

Dr.Abdulkadir Narin

 
Toplam blog
: 15
: 47
Kayıt tarihi
: 16.10.20
 
 

Abdulkadir Narin ilk ve ortaöğrenimini Avusturya'da tamamladıktan sonra İstanbul Bahçelievler Ana..