Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

01 Eylül '07

 
Kategori
Ben Bildiriyorum
 

Boş işler...

Fatih sultan Mehmet İstanbul’u fethettiği dönemde İstanbul’da din adamları tarafından "melekler erkek mi dişi mi?" tartışması yapılıyormuş.

Amerika’nın Afganistan’a girdiği dönemde ise Afganistan’da okullarda masa sıra olsun mu olmasın mı tartışması yapılıyormuş. Daha iyi bir eğitim nasıl verebilirimin üzerinde tartışmak dururken böyle boş meşguliyetlerle uğraşan toplumlar için yok oluş veya sömürülüş müstahaktır. Eğitimini iyi bir şekilde veremedikten sonra sıralarda, masalarda değil kuş tüyleri üzerinde de ders versen olumlu bir sonuç alamazsın.

Uzun zamandır ülkemizde de gereksiz tartışmalar gündemi meşgul ediyor.

Sözde bazı ideolojileri temsil ettiği için insan haklarını ihlal ederek inançlarından dolayı başını örtenlerin eğitim hakkı elinden alındı. Yahu sen eğitimini ver de isteyen başını örtsün isteyen mini etek giyinsin. Ülkenin kalkınmasına katkısı bulanan insanların kıyafetlerinden ötürü eğitim haklarını elinden alıp bunu çok büyük bir mesele haline getirenler tarih önünde yargılanacaklardır. Şüphesiz ki, bu süreç ülkemizi birçok alanda geriye götürmüştür.

Gündemi boş tartışmalarla meşgul olan her ülke mağlup olmaya mahkûmdur.

Şimdi de ünlü düşünür cemil Meriç’in kızı Prof. Dr. Ümit Meriç’in bana göre gereksiz olan şu açıklamaları gündemi meşgul ediyor:

"Cip kullanan baş örtülü kadınlar beni çok rahatsız ediyor".

"Bir Müslüman’ın bu kadar aç insanın olduğu, kadınların bir ay iğne oyası yapıp 60 milyon kazandığı bir ülkede, bilmem kaç milyarlık cipin tepesinde dolaşmaya hakkı yok... Bir insan olarak muhakkak bir araba alınabilir. Ama bir cip? Bir Müslüman’ın cipe yatıracak parası olmamalı. Parası o kadar çoksa, gitsin İstanbul’un fakir semtlerine, ara sokaklarda dolaşsın, bakkallardaki o ekmek borçları nedeniyle kabarmış olan hesapları ödesin".

Peygamber Efendimiz (sav) "Komşusu açken tok yatan bizden değildir" buyuruyor. Evet, çevresindekiler açken bir insanın ciplerde dolaşması doğru karşılanacak bir davranış olmayabilir. Fakat Meriç’e şunları sormak gerekiyor:

Allah-ü Teala’nın yardım edin emri sadece türbanlılar için mi geçerlidir? Neden türbanlılar muhatabınız oluyor da Müslümanım diyen başı açıklar muhatabınız olmuyor? Bir gece de kısa bir süre sahne alıp milyon dolarları cebine koyan, sorduğunuz zaman Müslüman olduklarını iddia eden bazılarına niçin bu uyarıları yapmıyorsunuz?

Hem siz o başörtülü cip kullanan bayanların bahsettiğiniz yardımları yapmadıklarını nereden biliyorsunuz?

Kendinizde kapalı olmasanız hakkınızda yanlış düşünüp başörtülülere zenginliği yakıştıramıyorsunuz derdim. Çevresindekileri gözettikten, zekâtını verdikten ve helal yoldan kazandıktan sonra insanların cipe binmesinin ne mahsuru olabilir.

Dört büyük mezhepten Hanefi Mezhebi’nin kurucusu İmam-ı Azamın gemilerinin olması onun itikadından ne götürmüş olabilir…

 
Toplam blog
: 3
: 314
Kayıt tarihi
: 16.08.07
 
 

Kerim Dağ Ankara Üniversitesi ilef öğrencisidir. Herkes kadar okur herkes kadar yazar herkes kadar ç..