Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

29 Mayıs '17

 
Kategori
Estetik / Güzellik
 

Botoksla yaşlanmayı kontrol altına alın!

Botoksla yaşlanmayı kontrol altına alın!
 

Botoks enjeksiyonu sadece birkaç enjeksiyonun yapıldığı basit bir işlem gibi görünebilir. İşte bu düşünce yüzünden ortaya çıkan kötü örnekler yüzünden botoks hakkında gereksiz endişeler yaşanıyor. Unutmayın ki bu işlem aslında sadece deneyimli bir cerrah tarafından uygulanması gereken tecrübe ve estetik bilgisi gerektiren çok önemli bir işlemdir.

Yüzümüzde toplam 43 kas var. Tedavinin en iyi şekilde olması için, botoks enjeksiyonu uygulayan cerrahın doğru noktaları bilmesi ve bunların yerini tam olarak saptaması çok önemlidir. Bunun yanı sıra dozun da kişiye göre ayarlanması gerekir. Minimal botoks uygulamalarıyla yüzde hiçbir şekilde donuk bir ifade oluşturulmamalıdır.

Baby botoks tekniğiyle doğal bir görünüm

Belirli kaslara küçük miktarlarda botulinum toksini enjekte etmek için çok ince bir iğne kullanılır. Doğru kasları dikkatle seçilerek sadece kırışıklığa neden olan kasları zayıflatır ve yüzünüzün doğal ifadesi ve kasların hareket kabiliyeti koruma altına alınır.

Botoks enjeksiyonu uygulaması genellikle 15 dakikadan az sürer. İhtiyacınız olan enjeksiyon sayısı, yüz hatlarınız ve kırışıklıklarınızın durumu gibi birden fazla faktöre bağlıdır. Örneğin, kaz ayakları genellikle 2-3 enjeksiyon gerektirebilir. Alnınızın üstündeki çizgiler beş ya da daha fazla enjeksiyon gerektirebilir. Bu operasyonda anestezi gerekmez. İyileşme dönemi yoktur.

Sonuçlarını görmek için birkaç gün beklemeniz gerekir. Tam etkisi ise yaklaşık bir hafta içinde ortaya çıkar. Kırışıklıklardaki düzelme yaklaşık 4 ile 6 ay arasında devam eder. Botulinum toksininin etkileri geçmeye başladığında yani yaklaşık 6 ay sonra, kırışıklıklarınız tekrar ortaya çıkar. Bu yüzden yılda 2 kez botoks enjeksiyonunun tekrarlanması gerekir.

Botoks doğru ellerde yapıldığı zaman yaşlanmayı durduran tüm dünyada en fazla uygulanan estetik operasyondur. Yanlış noktalara yapılan enjeksiyon uygulaması ile ortaya çıkan asimetri ve görünüm bozukluğunun nedeni tamamen uzman kişilerin tercih edilmemesidir.

Sadece beden yaşlanır, ruhunuz hep genç kalır. Botoks ile bedeninizdeki fiziksel yaşlanmayı durdurarak, genç ve dinamik ruhunuz ile uyumlu hale getirebilirsiniz.

Sevgiyle kalın.

Op. Dr. Güncel Öztürk

Estetik, Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi Uzmanı

www.guncelozturk.com

 
Toplam blog
: 389
: 270
Kayıt tarihi
: 29.11.12
 
 

TIP EĞİTİMİ İ.Ü. Cerrahpaşa Tıp Fakültesi İstanbul UZMANLIK EĞİTİMİ İ.Ü. Cerrahpaşa Tıp Fakültesi..