Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

09 Nisan '10

 
Kategori
Çalışma Yaşamı
 

Böyle çalışmak olmaz

Böyle çalışmak olmaz
 

Saat sabahın körü, zifiri karanlık. Zilin avaz avaz sesi ile kalkıp hazırlanmaya çalışırsınız pazartesiden cumartesine kadar. Gecenin bir yarısı gelirsiniz en erken 6 da çıksan saat 8 dir eve gelişin. Ne hayatı takip edersin, ne mevsimleri. Yaz mı kış mı ? Yapraklar mı yeşerdi, yan daireye yeni bir komşu mu geldi bilemezsin. Hatta çocuklarını koklayıp öpemezsin. Aldığın ise asgari ücret 500 küsür lira. Sigortan varsa orası da iyi firmadır. Böyle çalışma hayatı olmaz. Çalışırsın boğaz tokluğuna ne hayallerin olur ne yaşama dair amaçların. Hatta hayallerini dahi hayal olarak görürsün. Böyle çalışma hayatı olmaz. Ölün olur, dirin olur , çocuğun için okula gitmen gerekir izin almak hayallerin kadar zordur.

Böyle her gün hayatın farkına dahi varmadan ölürüz. Bu kadar uzun saatlerin hakkı bu değildir. Böyle her gün hayatımızı çalanlara sesleniyorum el insaf. Bu insanlara yazık günah. Aile olmak, çocuk yetiştirmek, hayallerimizin olması lazım. Hayallere kavuşabilme umudumuz olması lazım. Bu konuda asıl açılım yapın yapacaksınız. Ha bir silah çekip birinin hayatını yok etmişsiniz ha böyle gün be gün ..Ne fark eder.??

İnsanların umutlarını, hayatlarını çalmaya hakkımız olmamalı. Çalışma saatleri düzenlenmeli. Sigorta ve diğer haklarının alınıp alınmadığı kontrol edilmeli. Bu eğitimli insanın boynunun borcudur.

 
Toplam blog
: 29
: 872
Kayıt tarihi
: 03.03.08
 
 

1968 İstanbul doğumluyum. 1989 YTU Fen-Ed Kimya Bölümü mezunuyum. Kimyagerim. 10 yıllık evliyim ve..