Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

05 Nisan '22

 
Kategori
Sağlıklı Yaşam
 

Boyun Fıtığı Tedavisi

Ameliyatsız Boyun Fıtığı Tedavisi Mümkün !
 
Her insanın hayatı boyunca farklı iş yüklerine sahip olması kaçınılmazdır. Bu durumun artması halinde ise vücudunuz olumsuz sinyaller vermeye başlar. İş sektöründe özellikle ofis ortamında, daha çok bilgisayar başında geçirdiğiniz süre içerisinde hareketsizlikten kaynaklanan boyun ağrıları sizi mutsuz hale getirebilir. Bu can sıkıcı etki hem iş hem de yaşam kalitenizi oldukça düşürür. 
 
Yaşadığınız boyun fıtığı, omuzlar arasında yer alan disklerin, dikkatsiz eğilip doğrulma, aşırı ağır yük kaldırma, zıplama, ani hareket etme, travmatik çarpma sonucu elastikiyetlerini kaybetmeleri ile oluşmaktadır. Dikkat edilmesi gereken bir işareti ise boyun tutulmalarının sıklaşmasıdır. Bu aşamada iken ileri boyutlara gelmeden ameliyatsız boyun fıtığı tedavisi için uzman bir fizyoterapiste başvurmanız gerekir.
 
Eğer sizin de teşhisi konulmuş bir boyun fıtığı şikayetiniz varsa, ameliyatsız boyun fıtığı tedavisi mümkündür. Gelişen teknolojinin yanı sıra, edindiğimiz bilinçli yaklaşımlar sayesinde artık bıçak altına yatmadan, vücudunuzdaki rahatsızlıktan konforlu bir şekilde kurtulabilirsiniz. Dünya’da kabul görmüş ve yaygınlaşmış ülkemizde de pek az merkez tarafından uygulanan bütüncül birçok fizyoterapi yöntemi ile ameliyatsız boyun fıtığı tedavisi ağrısız ve sağlıklı yaşantı için kanıta dayalı bir şekilde sonuç veriyor.
 
Hasta kişinin elleri ve kollarında ciddi boyutlarda güç kaybı varsa, bunun yanında diğer tedavi metotlarına cevap vermiyorsa cerrahi müdahale düşünülebilir. Ama sizin yaşadığınız ağrılı süreçler bu seviyede değil ise mutlaka fizyoterapi yöntemlerini denemenizde fayda var. 
 
Düzenli Fizyoterapi Seanları ile İyileşebilirsiniz
 
Ameliyatsız boyun fıtığı tedavisi, herhangi bir ilaç ve iğne kullanılmayan bir terapi sürecidir. Bu süreçle sağlıklı ve zinde bir yaşama adım atmış olursunuz. Fizyoterapi, Manuel Terapi ve Fonksiyonel fizyoterapi gibi bütüncül konseptte benzersiz terapi yöntemleri ile tıp etiğine ve bilimine dayalı bütüncül bir tedavi sürecini uzman fizyoterapistler eşliğinde deneyimleyebilirsiniz. İlk önce yapılan detaylı fizyoterapiye özgü muayenenin ardından teşhis ve tanı hekimler tarafından koyulur. Sonrasında ise bu tıp alanı dahilinde gerçekleştirilen metot ve değerlendirmeler kapsamında fizyoterapistlerce bir terapi programı hazırlanır. Hazırlanan programa bağlı kalarak yapılan ameliyatsız boyun fıtığı tedavisi düzenli seanslarla birlikte sizi sağlıklı ve ağrısız bir yaşama kavuşturmaktadır.
 
Boyun fıtığı problemleri %97-98 gibi yüksek bir oranda kesinlikle ameliyat gerektirmez. Boyun fıtığı şikayetiniz varsa ve hekiminiz tarafından bir teşhis tanı aldıysanız, iş hayatınız sizi hareketsiz olmaya itiyor ve sık sık ağrılar yaşıyorsanız fizyoterapistiniz ile iletişime geçebilir; online olarak randevu oluşturabilirsiniz. 
 
Probleminiz daha ileri seviyelere gelmeden, erken teşhis ile boyun fıtığı tedavinize başlayabilir, ağrısız ve sağlıklı bir yaşamın tadını çıkarabilirsiniz. 
 
Saygılarımla.
 
Uzman Fizyoterapist Ahmet Burak Sezgin
 
Toplam blog
: 41
: 53
Kayıt tarihi
: 15.01.18
 
 

Fizyoterapist Ahmet Burak SEZGİN Şanlıurfa doğumlu olup ilköğretim ve lise eğitimini Şanlıurfa'da t..