Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

14 Şubat '12

 
Kategori
Futbol
 

Braga:0- Beşiktaş: 2 : Rıdvan Dilmen söyledi, Carvalhal yaptı, Kartal turu kaptı!

Braga:0- Beşiktaş: 2 : Rıdvan Dilmen söyledi, Carvalhal yaptı, Kartal turu kaptı!
 

Rıdvan Dilmen, Sivasspor-Beşiktaş maçının ardından yaptığı yorumda, 4-3-3 sistemi ile oynayan Beşiktaş’ın 3’lü orta sahasında ön libero pozisyonunda oynayan, rakibin ataklarını kesen bir futbolcu olmadığı için rakibine çok pozisyon verdiğini söylemişti. Aurelio olmadığı zamanlarda Beşiktaş’da gerçekten de ön libero pozisyonunda oynayan oyuncu bulunmuyordu. Tesadüf ki Carvalhal Sivasspor maçının ardından Braga maçına ön liberolu çıktı. Beşiktaş pozisyon vermedi. Kısacası, Rıdvan Dilmen söyledi, Carvalhal yaptı, Beşiktaş turu ilk maçta kaptı.

Maçın iki bölüme ayırmak gerekir. Barbosa’nın kırmızı kart yediği pozisyona kadar geçen 30 dakika ve diğer 60 dakika. Çoğu kişi maçın kırmızı karttan sonra bittiğini düşünebilir. Ancak, kırmızı karttan önce Beşiktaş’ın gol yememiş olması maçı bu kadar rahatlattı. İlk 30 dakika, Ernst’in Sivok ve Egemen’e yakın oynaması, sağ bek pozisyonunda İbrahim Toraman tercihi Beşiktaş’ın Braga’ya pozisyon vermemesini sağladı. Braga duran toplar dışında Beşiktaş’a karşı pozisyon bulamadı. Kırmızı kart ile beraber Braga’nın gardı düştü. Beşiktaş klasikleşen golüyle maçı bitirdi.

Bir Beşiktaş Klasiği: Orta, Kafa, Gol

Sivok’un her demecinde Fernandes’e övgüler yağdırması boşuna değil. Beşiktaş’da Fernandes gibi çok iyi orta yapan, Egemen ve Sivok gibi çok iyi kafa vuruşu yapabilen oyuncular olunca duran toplar da doğal olarak en büyük silah oluyor. Kırmızı kart ile gardı düşen      Braga’ya öldürücü darbeyi Fernandes-Sivok ikilisi vurdu.

Simao İşi Bitirdi

Maçın geri kalan dakikalarında Braga duran toplarla etkili olmaya çalıştıysa da bunu başaramadı. Simao’nun kontra ataktan gelen golü ile Beşiktaş turu Portekiz’de bitirdi.

Fernandes Fernandes Fernandes…

Oynamak istediği zaman dünyanın sayılı yeteneklerinden biri Fernandes. Bugün gerçekten oynamak istedi. Oynadı, 2 gol pası verdi. Fernandes’in futbol kalitesi, Spor Toto Süper Lig’in çok üzerinde.

Beşiktaş Avrupa’da Çok Farkı

Beşiktaş Avrupa Ligi’nde çok farklı oynuyor. Bu gece bunu bir kere daha görmüş olduk. Oyuncular çok sakin, çok dikkatli. Kadrodaki büyük oyuncular Avrupa Ligi maçlarında büyük olduklarını hatırlıyorlar. Beşiktaş Avrupa’daki bu performansı devam etirirse, bu turun ardından gelecek Lazio ya da Atletico Madrid’i de eleyebilir.

    

 
Toplam blog
: 9
: 1199
Kayıt tarihi
: 08.01.12
 
 

Elektronik ve Haberleşme Mühendisi'yim. Futbol ilgi alanımdır.   ..