Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

17 Şubat '12

 
Kategori
Futbol
 

Mersin İdmanyurdu:1 - Galatasaray:3 : "ateş"ten aldı!

Mersin İdmanyurdu:1 - Galatasaray:3 : "ateş"ten aldı!
 

Bu garip maç için yapılabilecek en güzel yorum: Galatasaray, karşısında bu kadar kötü bir rakip varken, puan kaybetmek için elinden gelen her şeyi yaptı ama başaramadı.

Mersin İdmanyurdu’nun üçlü defans kurgusu maçın başından sonuna kadar aksadı. Galatasaray orta sahasından üçlü defansın arasına atılan her pasta, Galatasaray ileri uç elemanları sayısız gol pozisyonuna girdi. İlk yarıda Galatasaray’ın kaçırdığı net 4 gol pozisyonu vardı, yani aslında Galatasaray ilk yarıda işi çoktan bitirebilirdi.

Maçın ikinci yarısının ilk dakikalarında Mersin İdmanyurdu Galatasaray üzerinde yalancı bir baskı kurdu. Bu baskı sonuç getirmedi. Geriye dönen her top, üçlü savunmayı zora soktu ancak Galatasaray’da Elmander’in de sakatlanıp oyundan çıkmasıyla birlikte hücum yollarında etkili bir oyuncu kalmadı.

Kırmızı Kartın Hiçbir Etkisi Olmadı

Mersin İdmanyurdu 57. dakikada Barış’ın ikinci sarı kartı görmesiyle 10 kişi kaldı. Bu kırmızı kartın maçın kırılma anlarına bir etkisi olmadı. Kırmızı karta rağmen, iki takım da aynı düzende oyunlarına devam ettiler.

Atamayana Atarlar

Galatasaray bir tane daha gol atıp rahatlamamak için elinden gelen ne varsa yaptı. Böyle giden maçlarda sahada silik olan takımın hep sürpriz bir golü olur. Bu maçta da atamayana attılar ve bir duran toptan gelen golle Mersin İdmanyurdu maçta eşitliği sağladı.

Yenilen Gol Galatasaray’ı Kendine Getirdi

Galatasaray yediği golün ardından kendine geldi. Necati ve Emre Çolak ile pozisyonlara girdi. Aydın’ın soldan taşıdı topta Necati, Yahia’nın yaptığı müdahale ile yerde kaldı. Kazanılan penaltıyı Selçuk gole çevirdi ve maçı bitirdi. Son dakikalarda Necati’nin kontra ataktan gelen golü maçın skorunu belirledi.

Mersin Çok Kötü

Çok tuhaf ama Mersin İdmanyurdu kendi sahasında çok kötü futbol oynuyor. 2 hafta önce Beşiktaş deplasmanında oynanan futbol ile bu futbol arasında dağlar kadar fark var. Mersin’in deplasmanlarda ve Mersin’de oynadığı maçları izledikten sonra bu farklılığa şaşırmamak elde değil. Mersin’de futbolcuları neyin etkilediğini araştırmak gerekir.

Engin Müthişti

Engin Baytar Galatasaray’a geldiğinden beri belki de en iyi futbolunu oynadı. Oyunu yönlendirdi, servis yaptı, etkili şutlar attı, hiç durmadan pres yaptı. Bir orta saha futbolcusunun yapabileceği her şeyi yaptı. Ceyhun’un ağırlığı da bu sayede belli olmadı.

“Golcü Eksikliği”

Necati, 2 gol attı. Bir de penaltı yaptırdı. Necati Galatasaray içi çok önemli bir kazanç belki ama bugün Baros sahada olsaydı en az 3 tane gol atardı. Maçı ilk yarıda bitirirdi. Çünkü tipik bir golcünün iş yapacağı bir rakip vardı Galatasaray’ın karşısında. Elmander, Necati ya da Sercan tam bir golcü değil. Kim ne derse desin, Galatasaray’ın play-off’larda iyi bir Baros’a çok ihtiyacı olacak.

3 Puan Çok Önemli

Haftaya oynanacak Beşiktaş karşılaşmasında, Beşiktaş’ın Braga maçından yorgun olacağını da varsayarsak, alınacak 3 puan Beşiktaş’ı play-off’larda saf dışı bırakır ve Galatasaray’ın tek rakibi Fenerbahçe olur. Bu nedenle, olası Beşiktaş galibiyeti ile bu maçta alınan 3 puanın değeri daha da anlaşılacaktır.

 
Toplam blog
: 9
: 1199
Kayıt tarihi
: 08.01.12
 
 

Elektronik ve Haberleşme Mühendisi'yim. Futbol ilgi alanımdır.   ..