Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

13 Temmuz '09

 
Kategori
Futbol
 

Bu 'onur' Arda'nın hakkı

Bu 'onur' Arda'nın hakkı
 

Nazar etme ne olur, çalış senin de olur!


Eğer Türkiye’nin yarınlarının özkaynak düzeninden geçtiğini düşünüyorsak, kendini transfer hovardalığına adamış kulüplerimizin içinden sıyrılıp çıkan tek ışık Arda’dır. Arda yarınların farklı olacağına dair bir umuttur, geleceğe örnek olabilecek bir değerdir, 22 yaşında genç bir çocuğun bir takımın doğal lideri olması bir tesadüf değildir. Arda’nın Galatasaray’da kalması, ona yarar sağlar mı bilinmez, ama Galatasaray’a çok yarar sağlayacağı bir gerçektir.

Ben her zaman, Arda hayranı bir futbolsever olarak, Arda’yı Liverpool’da, Barcelona’da görmek hayalindeyim. Ama Arda şu an Galatasaray’da kalmayı seçiyor, bu bilinçli bir tercih, daha iyilerini kazanabilecekken elinin tersiyle itmesi, elbette bir seçim ve bu seçim tartışılır. Ama son yıllarda sıkça duyduğumuz ‘ben profesyonel futbolcuyum, nerede olsa oynarım, para için takımı çok rahat bırakırım’ lardan sonra, Arda’nın hala Galatasaraylılık’tan bahsetmesi, benim gibi futbola gönül vermiş bir kişiyi çok etkiliyor. Arda eğer bir değerse, değer olduğu herkesçe kabul görmeli, Galatasaray yönetimi, durup dururken, kaptanlık için bir boşluk oluşmamışken, 22 yaşındaki lider futbolcusunu kaptanlığa getiriyorsa, bu ancak ‘en iyi’yi onore etmekle açıklanabilir.

Yaş tabii ki olgunlukla orantılıdır, genç yaşta kaptanlık büyük sorumluluktur, ama imkansız değildir. ‘Gençtir, kanı deli akar’ gibi söylemler, hele de Arda olaylı Galatasaray-Fenerbahçe derbisinin baş aktörü olmuşken çokça gelecektir, ama eminim ki Arda bu tip şeylerden uzak duracaktır. Arda yangına körükle giden bir çocuk değil, aksine hatasını kabul etme ve özür dileme erdemleri bulunan bir futbolcudur. Kaptanlık törenindeki açıklamaları bile bunun işaretlerini verdi, onun için ‘onu 5 dakikada ikna ederim’ diyen bir başkana bile ‘ o Fenerbahçe’ye yakışır, ben Galatasaray’a, herkes yerinde güzeldir’ diyebildi. Kaptanlığı veren abilerine teşekkür edip gönülllerini aldı. Bu söylemleri bile bu kaptanlığı hak ettiğinin işaretidir.

Galatasaray yönetimi, genç ve parlayan yıldız bir futbolcusunu bu şekilde tavlayarak çok iyi bir iş yaptı. Ne fazladan para ödedi, ne onu boyunduruk altına aldı, sadece ve sadece onu onurlandırdı. Genç ve geleceği çok parlak futbolcusunun neye ihtiyacı olduğunu zamanında bildi. Ve bu şekilde en az birkaç sene Arda’dan müthiş bir verimle faydalanma garantisini almakla kalmadı, Arda’nın arkasından gelen genç futbolculara da hak ederlerse nerelere gelebileceklerini en iyi şekilde ispatladı.

Kim ne söylerse söylesin, Arda bu kaptanlığı ve liderliği sonuna kadar hak etti.

 
Toplam blog
: 55
: 969
Kayıt tarihi
: 15.01.09
 
 

29 yaşındayım. İTÜ Tekstil Mühendisliği mezunuyum. Evliyim. Çocukluğumdan beri futbol gönüllüsüyüm. ..