Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

23 Haziran '07

 
Kategori
İş Yaşamı - Kariyer
 

Bu 10 hataya düşmeyin! yazık olur

Bu 10 hataya düşmeyin! yazık olur
 

Kariyer planın Hazır diyelim ve bir süredirde uyguluyorsun fakat bir türlü istediğin gelişmeleri yakalayamıyorsan hata yapıyorsun demektir.

Hata 1 - Kısa dönemli maddi ihtiyaçlarını ve uzun dönem hayat/kariyer hedeflerini birleştirmek. Bunların her ikisi de aynı anda yürümez. Önce maddi alt yapınızı güçlendirin. Sonra üzerine birşeyler koyarsınız.

Hata 2 - Çabuk ya da geçici çözümler aramak. Örnek olarak bir yanıtı bulabilmek için bir fikirden diğerine atlamak gibi. Unut ma ki kariyer zaman, sabır ve iyi bir planla oluşur.

Hata 3 - Kişisel tatminini sağlamak için kendini tanımadan ve ne istediğini bilmeden başarıyı dış dünyada aramak.

Hata 4 - Kariyer gelişimi sürecini hiç kimseden ve hiçbir yardım almadan ilerletmeye çalışmak.

Hata 5 - Kendi doğrularını uygulamak yerine aile veya başkalarının '-meli, -malı' larına uymaya çalışmak. Bu ne istediğinizi bilmediğinizi düşündürüyor ben de. Bu durum dış faktörlerin katkılarıyla bir yön bulmaya çalışma amacına hizmet eder ki yanlıştır.

Hata 6 - Para kazanmanın tek yolunun şimdiye kadar yaptığın şeyi yapmaya devam etmek olduğunu sanmak.

Hata 7 - Sadece ilanları takip ederek, yöntemleri ve girişimci pazarlama metodlarını göz ardı etmek. Unutulmamalı ki; iş arama sürecine ne kadar çok insan katılırsa, ne kadar çok bağlantı kurulursa, hem aranılan pozisyona ulaşılması o kadar kolay olur, hem de bakış açısı o kadar genişler.

Hata 8 - Başarılı olunamdağı veya ilerlenemediği için kişinin kendini, başkalarını, geçmiş olayları veya durumları suçlaması. Dikkat edin bu çok tehlikelidir. Kenidiniz bir kurban gibi görüp hayatınızın sorumluluğunu üzerinize almamanıza sebep olur.

Hata 9 - Kendine güveni eksik olmak veya ne istediğine emin olunamadığından dolayı harekete geçilmemek.

Hata 10 - Sadece ne yapılacağına karar verilmiş olunduğu için bundan vazgeçilmeyeceği ya da değiştirilemeyeceği anlayışı.

Dobra Dobra Yazdım İyi Oldu valla...

 
Toplam blog
: 88
: 3050
Kayıt tarihi
: 12.04.07
 
 

1982 İstanbul doğumluyum. Yazılım mühendisi olarak çalıştığım bilişim sektöründe fırsat buldukça pek..