Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

22 Ağustos '12

 
Kategori
Güncel
 

Bu bayram acı bitti

Bu bayram acı bitti
 

Bu gün bayramın son günü. Eskiden duyardım bayramın son günü herkes bir birine (bayram bayram işte o da bitti) derlerdi. Bizler de çocuk ken bayram bitti diye çok üzülürdük çünkü bayram bizim için bambaşka bir sevinç kaynağı idi.

Yeni elbiseler alınır, ayakkabılar baş uca yerleştirilir, evde tatlılar ve güzel yemekler pişirilirdi. Babam o memur maaşı ile senede iki defa bize bu olanakları mutlaka sağlardı. İKİ BAYRAMDA sadece onun dışında öyle istediğimiz zaman elbise alalım ayakkabılar alalım. gezmeler gidelim filan pek mümkün değildi. Çünkü ancak okul masraflarımızı karşılayabiliyordu babam. Annem de ona yardımcı olmak için dikiş dikiyordu. Zamanla bayağı müşterisi olmuştu.

Bayram sabahı olduğunda, o güzel elbiseierimizi giyer beklerdik. Annemiz ve baba mız bizi gezmeğe götüsün diye. Çünkü ancak onlar bizi götürürlerse gidebilirdik. Biz asker çocukları daima yabancıdır lar, hep gurbette yaşadıkları için. Bizler bayramlarda, akrabalarımızın ellerini öpmeğe gidemeyiz. Onlar çok uzakta yaşarlar genellikle. Çevrede yerli halkın çocukları anne annelerinin dedelerinin, amcalarının, teyzelerinin, halalarının ellerini öpmeğe giderler. Harçlıklar alırlar. Kalabalık kuzenleri ile oyunlar oynayıp belkide luna parklara gidip salıncaklara binerler. Çılgınca eğlenirlerdi.

Bizim gibi memur aileleri ise birbirlerine giderler adeta komşuculuk oynarlardı. Sabahleyin gittiğimiz bir arkadaşları, akşam üstü bize iadei ziyarete gelebilirlerdi. Bu doğal karşılanırdı hatta adetti. Hep aynı şeyler konuşulurdu. Biz çocuklar da beklerdik misafircilik bitsin de ailemiz bizi luna parka götürsün salıncaklara binelim diye. Çocukluğumun en güzel anları salıncağa bindiğim anlardır. Şimdi nerede bir salıncak görsem koşup binmek isterim. Sadece çocukluğumun o mutlu anların yaşayabilmek için.

Yani bayram demek benim için salıncak demekti.Tabii ozamanlar şimdiki gibi devamlı çalışan rengarenk luna parklar, envai çeşit oyuncaklar yoktu. Sadece bayramlarda çalışan salıncaklar ve dönme dolaplar vardı. Onlar bizim için büyük heyecan kaynağı idi. Şimdiki çocukların bunları anlaması mümkün değil. ÇÜNKÜ onlar çok şanslılar. Ama değer bilme duyguları gelişmedi .İstedikleri önlerinde istemedikleri arkalarında.

İşte bayram bayram bu bayramda bitti. Ama ÇOK ACI GEÇTİ BİR SÜRÜ ANNENİN VE BİZLERİN YÜREĞİMİZ KAN AĞLIYOR ŞEHİTLİK MERTEBESİNE ERİŞMİŞ EVELATLARIMIZA ALLAHTAN RAHMET DİLİYORUM.

 

 
Toplam blog
: 59
: 720
Kayıt tarihi
: 02.08.10
 
 

Mimar Sinan Üniversitesi, heykel bl. nü bitirdim. 5 kişisel sergi açtım. Bir çok karma sergilere ..