Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

26 Aralık '06

 
Kategori
Bayramlar
 

Bu bayram hindilerin bayramı..

Bu bayram hindilerin bayramı..
 

İlk defa yılbaşı ile kurban bayramının aynı güne denk geldiğine şahit oluyoruz. Bu durum bir yandan iyi bir yandan kötü.. Kötü tarafı, yılbaşlarını dolu dizgin eğlence haline getiren insanların, bu sene bu coşkudan, bu heyacandan biraz yoksun olacağı.

Ne tezat bir durum değil mi? Kurban bayramı bizim dini bayramlarımızdan. Yılbaşı eğlence geleneği ise hırıstiyanların yeni yıl eğlencesi. Ve bunların aynı güne denk gelmesi. Tabi ki bu durumda ister istemez eski yılbaşı heyanlarıı coşkusunu yaşatamadı..

Fakat bu denk gelişin hep böyle olmasını isteyecek ve bu durumdan karlı çıkan bir grup daha var.

Kimler mi ?..Yılbaşının başrol oyuncuları....

Hindiler..

Gerçi son senelerde hindiler altın dönemini yaşıyor. Geçen senelerde de kuş gribinden dolayı yılbaşı dolması olmaktan kurtulmuşlardı..

Çünkü Kurban Bayramı olması nedeniyle hindilere talep yokmuş. Ve hindilerde bir sene daha özgürce yaşama hakkı kazandılar(!) .. Bu yılbaşı kesilip pişirilip fırınlara girmekten kurtuldular.. Sanırım bundan sonra hep böyle olması için dua ediyorlardır.

Yani bu sene hindilerin senesi...

Yani bu bayram hindilerin bayramı..

Kurban kesimi dini vazifemiz olduğu ve maneviyat duygularımız daha fazla olduğu için bu seneki yılbaşımız, kurban bayramının gölgesinde kaldı....

Hem kurban bayramımızı hem de yılbaşımızı herkesin kendi düşüncesine göre, huzur, birlik, sağlık ve neşe içinde yaşayacağımıza inanıyorum..

Kurban bayramınızı kutlarım, yeni yılın ds hepimize hayırlı dönüm noktaları olmasını temenni ederim.

Sevgilerimle,

 
Toplam blog
: 529
: 3765
Kayıt tarihi
: 29.08.06
 
 

İstanbul'da doğmuşum... Dünyalar tatlısı bir kızım var... Herkesi kolay kolay sevemem... ..