Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

10 Aralık '09

 
Kategori
Güncel
 

Bu çorbada benim de tuzum olsun diyenlere

Bu çorbada benim de tuzum olsun  diyenlere
 

Türkiye'de İnternet Konferansı Sosyal Ağları Tartışıyor ?

inet-tr'09 cumartesi gunu Istanbul'da Bilgi Universitesi Dolapdere kampusunde basliyor.

İnternetin önemine inanmış, önündeki engellerin kalkması gerektiğini düşünen, kendini geliştirmek isteyen, İnternet'in gelişmesine benimde katkım olsun diyen tüm yurttaşları bekliyoruz. Katılım herkese açık ve ücretsizdir. WEB'ten kayıt rica ediyoruz. Detay program webte.

Türkiye'de İnternet ile ilgili grupları bir araya getirerek İnternet'i tüm boyutlarıyla tanıtmak, geliştirmek, tartışmak, İnternet
teknolojileri aracılığı ile toplumsal verimliliği artırmak ve toplumun dikkatini olabildiğince bu yöne çekmek amaçlarıyla, 1995'den beri her yıl ulusal boyutta düzenlenen INET-TR konferansı, bu yıl 12-13 Aralık tarihlerinde, İstanbul'da Bilgi Üniversitesi Dolapdere Yerleşkesinde gerçekleşiyor.

Türkiye İnternetinin bir resminin çekildiği, ana sorunlarının tartışıldığı, çözümler için ortak akıl arandığı, İnternetle
ilgilenen herkese, uzmanına, öğrencisine, ev hanımına, emeklisine açık olduğu, işin teknik boyutu ve sosyal boyutlarının tartışıldığı bir konferanstır. Konferans tüm yurttaşlarımıza açık ve ücretsizdir.


_www.inet-tr.org.tr http://www.inet-tr.org.tr/>_ adresinde kayıt
olunması istenmektedir.

Bu yıl " Sosyal Ağlar ", " Yeni Medya ", " Fikri Haklar ", " İnternet ve Demokrasi " ve " İnternet yasakları " konuları öne çıkmaktadır.
Siyasetçilerin de katıldığı bir oturumda "İnternet, Siyaset ve Demokrasi" adıyla, İnternetin Siyaseti nasıl değiştirdiği ve ülkemizde demokrasiyi geliştirmek, saydamlığı ve toplumsal katılım artırmak için İnterneti nasıl kullanabileceğimiz tartışılacak. "Sosyal Ağlar, Fikri Haklar ve İnternet Yasakları" oturumunda ülkemiz internetin kanayan
yarası internet yasakları tartışılacak. Mü-Yap ve TİB yetkililerinin, hukukçuların, Medya ve Sivil Toplumun katıldığı bu oturumda yasakların ne kadar hukuki olduğunu ve çözüm yolları tartışılacak.

Soysal Ağlar, konferansın en ağırlıklı konusu. Tanıtım ve Reklamda Sosyal Ağların kullanımı, Bilgi Yönetimi, E-öğrenme ve E-yayıncılıkta
Sosyal Ağların
kullanımı anlatan 2 seminer; Sosyal Ağların toplumsal etkilerini inceleyen Bildiri Oturumu, ve bir Panel vardır. Buna Ek olarak Türkiye'de Facebook kullanımını inceleyen 5 bildirili bir panel yapılacaktır.

Yasaklar dışında Hukuk boyutunda 3 oturum söz konusu. Türkiye'de radikal bir değişikliğe gidilmekte olan Alan Adı Sistemini tartışan bir Panel ve İnternet Hukukun değişik boyutlarını inceleyen 2 oturum söz konusu.

" İnternet Gazeteciliği Öldürüyor mu? " başlıklı bir panelde klasik ve internet gazetecileri ve akademisyenler, yurttaş gazeteciliği, pijamalı gazeteciler kavramları eşliğinde klasik gazetecilik ve internet ilşikisini ve yeni medyayı tartışacaklardır.

Konferansta sıradan vatandaşa yönelik, ana babalara yönelik kapsamlı seminerler de verileektir. " İnternet'te Çocuk İstismarının engellenmesi " oturumunda psikolog, polis, hukukçu ve bilişimci uzmanlar konunun çeşitli boyutlarını nlatacak, anababaları bilgilendirecektir. Bireysel Güvenlik Seminerinde Casus Programlar, Haberleşme Güvenliği ve Kişisel verilerin korunması uzmanlar tarafından anlatılacaktır. Telekulak ve Yazılımları hakkında da bir oturum olacaktır.

Kör yurttaşlarımıza yönelik özel bir oturum var. Kör bilişimcilerin yapacağı oturumda, Görme enegglilerin GPS ve navigasyon Sistemlerini kullanımı farklı araç ve yazılımlarla anlatılacaktır.

Teknik seminerler arasında Bilmeyenlere Linux, Açık Kaynak İş Modelleri, İleri Düzey PostgreSQL, ve PHP diline giriş var.

Bildiri Oturumları daha çok ülkemizdeki internetin gelişmesini yansıtmaya, Türkiye deneyimlerini paylaşmaya yöneliktir.

E-Öğrenme,İnternet ve Gelecek, E-devlet, Bilgi Toplumu ve Teknik konularda sunumlar var. Konferans 4 paralel salonda, 25 oturum olarak gerçekleşecek. İnternetin önemini kavramış her yurttaşımızı Konferansa davet ediyoruz.

Bu hemyeni şeyler öğrenmek, yeni dostluklar oluşturmanın yanında, Türkiye İnternet'ine sahip çıkmak, Yasaklara karşı tavır almak, katılımcı, saydam ve demokratik bir toplum oluşturma çabasına katkı vermek, "bu çorbada benimde bir tutam tuzum var " demek için önemli.

Detay bilgi: _www.inet-tr.org.tr http://www.inet-tr.org.tr/>_ adresindedir.

 
Toplam blog
: 566
: 1338
Kayıt tarihi
: 11.07.06
 
 

Edebiyatla ilgileniyorum. Ayrıca amatörce belgesel film çalışmaları yapıyorum ve kültürel etkinlikle..