Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

05 Şubat '08

 
Kategori
Dünya
 

Bu haksızlığı kim görmez

Bu haksızlığı kim görmez
 

HANGİ HUKUK


Başörtüsü düzenlemesinde ilk sert tepkilerden birini İstanbul Üniversitesi Rektörü Prof. Mesut Parlak vermişti. Üniversitede yaptığı konuşmayı da Atatürk'ün sözleri ile bitirmişti: "Mevzubahis olan vatansa gerisi teferruattır. Bu sözler uzun süre alkışlandı... Başörtüsü yıllardır "rejim" konusuydu, şimdi de "vatan" meselesi haline getirildi! Üstüne bir de Atatürk'ün başka amaçlarla söylediği sözler eklendi. Böylece tartışma iyice zıvanadan çıktı.

Tartışmanın taşındığı mecraya ve ortaya konulmak istenen görüntüye bakın... Üniversitelere başörtüleri ile girip okumak isteyen kızlar vatan için büyük tehlike! Onlara bu yolu açmak isteyen AK Parti ile MHP'liler de vatana kasteden siyasi partiler! Tabii, bu durumda düzenlemeye sıcak bakan bizler de "vatan haini" oluyoruz! Boşuna demedim, "Bu tartışma iyice zıvanadan çıktı" diye... Olay, giderek çirkin, rahatsız edici ve toplumun büyük kesimlerini rencide eden boyutlara taşınmaya başlandı!

Neymiş, bu düzenleme üniversiteleri bir çatışma ortamına götürecekmiş. Rektörlerimiz, farklı gruplardan öğrencilerin birbirleri ile çatışmasından çekiniyorlarmış... Oysa, tabanda böyle bir sıkıntı yok. Bu ülkede türbanlı-türbansız çatışmasına dair bir tek örnek bile yaşanmadı. Ne başörtülü öğrencinin başı açık olanla bir derdi var, ne de başı açığın kapalı olan arkadaşıyla. Türkiye'nin sıkıntısı okullarda, mahallelerde veya işyerlerinde değil. Bizim sıkıntımız yukarılarda. Bu kavga yukarılardan körükleniyor. Tıpkı son birkaç gündür olduğu gibi!

Deniliyor ki: Üniversitelerde başörtüsü serbest bırakılacak diye Türkiye ayağa kalkmış. Gerilim giderek tırmanıyormuş. Anıtkabir dolup taşmış. Sivil toplum örgütleri de bildiri üzerine bildiri yayınlıyormuş. Halk bu düzenlemeye karşı tepkisini ortaya koyuyormuş... Seçim öncesinde Cumhuriyet mitingleri yapılırken de benzeri iddialar ortaya atılıyordu. O zaman da "Türkiye'nin ayağa kalktığı" iddia ediliyordu. Ne oldu? Seçim sonuçları ortada. Halk, verilmek istenenin tam tersi bir tablo ortaya çıkarttı. Üstelik, bu anayasa değişikliğini AK Parti tek başına yapmıyor.

Düzenleme MHP tarafından da destekleniyor. Üzerine bir de SP ve BBP gibi partileri de koyun. İşte size kahir ekseriyet! Bir tarafta geniş halk yığınları var. Diğer tarafta üniversitelerden yükselen sesler. Ayrıca, o sesler bütün üniversite camiasını da kapsamıyor. Bir tarafta 100 rektör toplanıp, yasakları savunuyor. Diğer yanda 1.000 civarında akademisyen "başörtüsüne destek" bildirisi yayınlıyor. Aslında gerginliği tırmandırmak isteyen çok küçük bir grup. Ancak, haklarını teslim etmek lazım, gayet iyi bağırıyorlar!

Bunların verdikleri görüntü hep aynı: Ermeni iddiaları karşısında seslerini çıkartmıyorlar. Üzerimize yönelen dış tehditleri görmezlikten geliyorlar. Terör karşısında genellikle suskunlar. Atatürk'ü de sadece işlerine geldiği zaman hatırlıyorlar. Bir tek "laiklik" kelimesini ezberlemiş, olur olmaz yerde tekrarlayıp duruyorlar. Ancak, onu da doğru değil, yanlış yorumluyorlar.

Halktan ve halkın değerlerinden kopuk bir hayat sürüyorlar. Herkesin kendileri gibi yaşamasını istiyorlar. Bunu da "demokrasi", "laiklik" ve "çağdaşlık" nutukları arasında yapmaya çalışıyorlar. Allah'tan sayıları az. Aksi olsaydı, kendileri gibi yaşamayan ve düşünmeyenlere nefes alma hakkı bile vermezlerdi vesselam!

 
Toplam blog
: 16
: 810
Kayıt tarihi
: 27.12.07
 
 

Samsun doğumluyum. 21 yaşındayım. Açık öğretim iktisat bölümü 3. sınıftayım. İstanbul'da yaşıyorum. ..