Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

12 Eylül '11

 
Kategori
Etkinlikler / Festivaller
 

Bu kez hayvan sevgisi için sahnedeler

Bu kez hayvan sevgisi için sahnedeler
 

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Kültür Müdürlüğü ile kısa adı HAYTAP olan Hayvan Hakları Federasyonu, öğrencilerde hayvan sevgisi bilinci oluşturulmasına katkı sağlamak amacıyla, geniş çaplı etkinlikler düzenleyecek. 26 Eylül ve 31 Aralık tarihleri arasında İstanbul’un çeşitli ilçelerinde 20 kültür merkezinde öğrencilere profesyonel tiyatro sanatçıları tarafından ana teması hayvan sağlığı ve hayvan sevgisi olan oyunlar hazırlanacak. 

Etkinlikler İBB Kültür A.ş. tarafından gerçekleştirilecek. Yonca Evcimik 10 kişilik bir dans grubu ile konserler verecek. Etkinlik kapsamında ödüllü resim yarışması bile yapılacak. Hayvanlar doğanın olmazsa olmazları. Öyle hırpalanıp, öyle savruluyorlar ki… Ne yazık ki sadece gördüklerimize müdahale edebiliyoruz. Savunmasızca, sürekli sokakta bir yaşam mücadelesi onlarınki. Evde bakımı yapılan evcil dediğimiz grup onlara göre şanslı. İşte şans her yerde her alanda, sınıf ayrımı ise hayvanlar aleminde bile kendini göstermekte. 

Evlerimizde bakılan kedi- köpek-kuş ne kadar kıymetli ve değerli. Sokaktakiler ise yanından geçerken yüzlerine bakmadıklarımız hatta bazen fark etmediğimiz canlılar. Her zaman hayvan severlerin “onlar insanlardan daha değerli” cümlelerine kızmışımdır. İnsani iletişimi götüremezler, kalkıp hayvanların değerlerini korumaktan söz ederler derdim. Taa ki hayvan besleme bilincini gerçekten beynimde oturtana kadar. Bizim ki sadece bir muhabbet kuşu. Ele avuca gelmez. Böyle olduğu halde ailenin en sevilen üyesi. Hatta öyle ki yediden yetmiş yediye göz bebeğimiz diyebilirim. Akşam yemeklerine, sabah kahvaltılarına, çay saatlerine eşlik etmekten büyük keyif alan, yalnız kaldığında bir insan edasıyla odadan isimle hitap ederek çağıran, benim gözümde insandan farkı olmayan hatta aksine sadakat konusunda insanları bile utandıran bir canlı. 

Onlar için bir şeyler yapılmalı. Kış gelirken barınaklarda olmayan, kendi kendine yaşamaya çalışan canlılara destek olmak her bireyin sorumluluğudur. Hayvanlar için “onlar şimdi susuyor, hesap günü konuşacaklar” denir. Her şey bir yana merhamet bekleyen gözlerle yanınıza kadar gelip size baktıklarında, itekleyip darpta bulunmayın. Sevmiyor olmanız zarar verebileceğiniz anlamına gelmez. Çocuğunuz bir kediyi tekmesiyle savururken sessiz kalmayın. Can taşıdığını unuttuğunuz canlılar elbet günü geldiğinde hesabını soracak. Unutmayın! 

“Var Olmak Haktır” sloganı ile gerçekleştirilecek olan hayvan sevgisi ve hayvan hakları etkinliğinin açılışı, 26 Eylül 2011 tarihinde Yıldız Parkı’nda başlayacak.. 

 
Toplam blog
: 670
: 1923
Kayıt tarihi
: 19.12.10
 
 

İstanbul doğumlu. Kuantum Yaşam Koçu. EFT, NLP, ETKİLİ İLETİŞİM, BEDEN DİLİ gibi bir çok konuda e..