Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

27 Ağustos '21

 
Kategori
Müzik
 

Bu maya tutar

Kenan Doğulu denilince akan sular duruyor. 90'lar günümüze her kuşağa ayak uyduran, o yılları dibine kadar yaşamış, sayısız hitlerle imza atmış kaliteli bir müzisyen. Merakla beklediğim yeni şarkısı 'Bumaya' geçtiğimiz hafta görücüye çıktı. Sözü ve müziğinde Onurr, Kenan Doğulu, Ozan Bayraşa ve Umur Doma’nın imzasının bulunduğu şarkının düzenlemesinde de yine Ozan Bayraşa'ya ait. 
 
'Bumaya' Afrobeat tarzıyla Türkiye’nin 'Dolby Atmos mixlenmiş ilk şarkısı olma özelliğini taşımakta. En yenisi ile Doğulu, yazın son demlerinde hepimize ilaç olmuş, yeniliklere açık, dinleyicisini iyi tanıyan bir müzisyen. 'Bumaya' farklı bir tarz olmasına rağmen halka ulaşması zor olabilir ama demlendikçe güzelleşecek bir şarkı olarak görüyorum. 
 
Son dönemlerde adını sıklıkla duymaya başladığımız Ecem Lawton yönetmenliğinde kliplenmiş. Edgar Allen Poe’nun 1842’de yazdığı “Kızıl Ölümün Maskesi” adlı kısa hikayesinden aldığı ilhamla yaratılan klibin kreatif yapımcılığını ve koreografisini Jennifer Lopez, Beyonce ve Dua Lipa gibi sanatçılarla çalışan Marvin Brown üstlenmiş. 'Bumaya' Onurr, Umur Doma ve Ozan Bayraşa'nın sihirli dokunuşlarıyla yine kollektif bir işe imza attıklarını görüyoruz. Umarım yerini bulur, ve bu ekiple yeni şarkılarını dört gözle bekliyorum.
 
 
Sıradışı ikili
 
Ece Seçkin ve Faruk Sabancı yazın son demlerine yaklaşırken yeni bir yaz şarkısıyla bizimle. Sözü Onurr , bestesi Faruk Sabancı ve Onurr imzası taşıyan, düzenlemesi ise Faruk Sabancı'ya ait olan 'Bon Voyage' ile Ece'nin kabına sığmayan enerjisi ve kanınızı kaynatacak Said Dağdeviren ve İdil Dizdar yönetmenliğinde çekilen video klibiyle yine göz doldurmayı başarıyor. Bu sıradışı ikili tek bir şarkıyla kalmamalı diye düşünüyorum.
 
2021'in yaz karnesi Spotify'dan
 
Spotify dünya genelinde ve Türkiye’de 2021 yazının en çok dinlenen şarkılarını açıkladı. 29 Mayıs – 22 Ağustos tarihleri arasında dünya genelinde; UZI - Makina, Yalın - Yaz Gülü, Sefo, Reynmen - Bonita ve Derya Uluğ - Kanunlar Gibi olarak belirlendi. Bakalım yıl sonunda tablo nasıl olacak?
 
 
Neler dinledim?
 
- Kenan Doğulu - Bumaya
- Faruk Sabancı & Ece Seçkin - Bon Voyage
- Onurr - Deniz Tuzu
- Hande Mehan - Olamam
- Karsu - Sonunda
- Turgut Çıngı - Bi' Kahve
- Can Bonomo & Demet Evgar - Rüyamda Buluttum
- Anıl Piyancı - Gözlerim Seni Arıyor
- Emrah Karakuyu & Contra - Ücra
- The Weeked - Take My Breeth
- Lady Gaga & Tony Bennett - I Get A Kick Out For You
 
 
furkancanhazar@gmail.com
 
 
 
 
Toplam blog
: 140
: 151
Kayıt tarihi
: 20.08.16
 
 

Popular Culture ..