Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

03 Eylül '21

 
Kategori
Müzik
 

Bu yaz onları dinledik

Koca bir yazı daha geride bırakmak üzereyiz. Son demlerine girdiğimiz bu günlerde Haziran'dan ve Ağustos'a sürü şarkı yayınlandı. Kimileri sınıfı geçti, kimleri kaldı. Biliyorsunuz ki artık devir değişti. Bir döneme damga vuran fiziki satış yarışları bu sefer dijital platformların yarışı trend haline geldi son bir kaç yıldır. Ben bu kadar sattım sen şu kadar sattının yarışıydı. Hırslı ama keyifli dönemlerdi. Bizde bu dijital çağın büyüsüne kapılarak güncel rakamları takip etmeye başladık. 
2021 yazında Türkçe Pop'ta Derya Uluğ 'Kanunlar Gibi', Yalın 'Yaz Gülü', Edis 'Martılar' ve Buray 'Alaz Alaz' demirbaşları arasında yer alıyor. Özellikle Spotify'ın 29 Mayıs - 22 Ağustos tarihleri arasındaki verilerin güncel durumudur.
 
Alternatif ve Türkçe Rap'ta ise; sosyal medyada ve dijital platformlarda en çok dinlenen şarkısı 'Bilmem Mi?' ile Sefo oldu. Ayrıca Reynmen ile yaptığı 'Bonita'da arkasından takip etti. Ezhel 'Bul Beni', UZI 'Krvn', ve 'Makina',  Madrigal 'Seni Dert Etmeler', Yüzyüzeyken Konuşuruz 'Sen Varsın Diye'de yazın en çok dinlenenleri. 
 
Instagram'da en çok Reels'de paylaşılan şarkılar; 'Astronaut In The Ocean' by Masked Wolf, 'Beggin' by Måneskin, 'Leave The Door Open' by Bruno Mars, Anderson .Paak, Silk Sonic, 'happier' by Olivia Rodrigo, 'drivers licence' by Olivia Rodrigo en çok rağbet görenler oldu.
 
 
Haftanın dikkat çekenleri
 
Tuvana Türkay, ilk teklisi 'Yalan De'nin ardından sözü ve müziği kendisine, düzenlemesi Ozan Çolakoğlu'na ait 'Ah Aşk'la yazın son demlerinden sonbahara keskin geçiş yaptıran arabesk soslu melodisiyle dikkat çekmeye başladı. Ecem Gündoğdu yönetmenliğinde çekilen video klibi de çok hoş ve fresh görünümüyle keşfedilmeyi bekleyen ve hakeden bir iş olacak gibi gözüküyor.
 
Beyza Bakırcı, ilk solo teklisi 'Merhabası Vedalı' ile müzik dünyasına giriş yaptı. Soner Sarıkabadayı destekli PDND Müzik etiketiyle yayınlayan şarkının sözü ve müziği de Soner Sarıkabadayı'ya, düzenlemesi Çağrı Telkıvıran'a ait. Latin ezgili akustik düzenlemesi ve Beyza'nın soft vokaliyle ilk merhabası dikkat çekiyor.
 
 
Festival severlere
 
Gastronomi dünyasının klasikleşen kültürü İstanbul Cocktail Festival’i bir yıllık aranın ardından kaldığı yerden devam ediyor. Eşsiz bir festival deneyimi yaşatmaya hazırlanan İstanbul Cocktail Festival’i, 5 Eylül Pazar günü KüçükÇiftlik Park'ta başlıyor. Alternatif müziğin en önemli temsilcilerinden ve öncülerinden Büyük Ev Ablukada'nın yanı sıra Ozbi, Aybüke Albere, Baran Bayraktar, Hend!, Manitas ve Tan Güner'in konserleriyle keyifli bir gün geçirmek isteyenlere bir öneri. Biletler satışta.
 
 
Neler dinledim?
 
- Tuvana Türkay - Ah Aşk
- Beyza Bakırcı - Merhabası Vedalı
- Sibel Can - Adı Elveda Olsun
- Bengü - İkinci Hal (Akustik)
- Bengü - Firuze (Akustik)
- Sertab Erener - Farzet (Deeperise Mix)
- Yonca Lodi - Kızıl Kıyamet (Akustik)
- Bilge Nihan - Bir İhtimal
- Ragıb Narin - Vur Beni
- Ozbi - Gece Görüşü
- Bengisu - Çocuk
- Erkan Erzurumlu - Yanıyor Yüreğim
- Yiğit Kaya - Trip
- Sura İskenderli - YOK
 
furkancanhazar@gmail.com
 
 
 
 
Toplam blog
: 140
: 151
Kayıt tarihi
: 20.08.16
 
 

Popular Culture ..