Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

27 Mart '09

 
Kategori
Seçim
 

Bu nasıl iştir

Bu nasıl iştir
 

29 Mart seçimleri bir demokartik seçim olmaktan çıktı ve kirli ilşkiler yumağı haline geldi. Dün televizyon kanallarında yayınlanan bir habere inanın ağzımız açık kaldı. Böyle olaylar nasıl olur?

Seçimler demokrasinin vazgeçilmez unsurlarındandır. Herkesinde bu özgür iradenin teşekkül etmesine saygı duyması gerekmektedir. İradenin özgürce gerçekleşmesi demokrasinin sağlıklı bir şekilde işlemesini gerçekleştirmektedir.

Fakat görülüyor ki bazı insanlar ögzür iradenin sağlıklı bir şekilde sonuçlanmasını istemiyorlar. Onların kafalarındaki düşünceler insanların sandığa yansıyacak iradesini farklı şekillerde sonuçlanmasını bekledikleri için olsa gerek bu çirkin oyunlara başvurmaktadırlar.

Şunu asla unutmamak gerekekir ki hiçbir kirli iş ister gizil kapaklı ister değil asla saklanamaz ve başarılı olamaz. İnsanların iradesinin önünde hiçbir engel duramaz.

Fakat bu ve buna benzer olaylar yaşandıkça insanlığımızda utanıyoruz. İnsanlar böyle çirkin işlerin içinde nasıl olurlar. Hem de kendilerinin toplum içinde bir yeri ve mevkisi olan insanlar bunlar. Yazık hem de çok yazık. Seçenler belli seçilenler belli. Ama belli ki bu yetmiyor onlar için. Başka ellere de ihtiyaç duyuyorlar.

Demokrasi halkın iradesine dayalıdır. İster inanın ister inanmayın.29 Mart gerçek demokrasinin zaferi olarak tarihe geçecektir. Bu çirkin olaylara karışanların yüzüne tokat gibi çarpacaktır.

 
Toplam blog
: 196
: 493
Kayıt tarihi
: 28.06.07
 
 

Doğayı seviyorum. Onun içinde yaşamayı ve güzelliklerini tatmayı seviyorum. Yaşamayı ve hatta ölü..