Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

12 Ekim '10

 
Kategori
Spor
 

Bu Sefer Olmadı Guus Hiddink

Bu Sefer Olmadı Guus Hiddink
 

Guus Hiddink, Almanya maçı sonrasında FIFA sıralamasını referans göstererek yenilginin normal bir sonuç olduğunu söylerken sanırım bugünleri hiç hesaba katmamıştı çünkü Azerbaycan’ın aynı sıralamadaki yeri yüz ikincilik!

Demek ki olay sıralamadaki yer değil herkes için eşit olan sahada, doksan dakikalık sürede rakibini alt edebilmekmiş. Bu gerçeği bizim bugün anlamamız normal ama ömrünü yeşil sahalarda geçirmiş, sayısız takım çalıştırmış ve dünyanın sayılı teknik adamlarından biri olarak gösterilen birinin bu önceden bilmesi gerekmiyor muydu?

Hiddink’ten Ne Bekliyoruz?

Hiddink’ten beklenenler genel olarak şu şekilde:

  • Ne olursa olsun bizi Euro2012’ye götür!
  • Euro2012’den vazgeçtik ama takımı gençleştir, bize bir kimlik bul ve öyle bir takım hazırla ki önümüzdeki yıllara damga vursun!
  • Hem Euro2012’ye götür hem de takımı gençleştirip ona bir kimlik bul!

Aslına bakarsanız bu üç beklenti de hazıra konma isteğimizin futbola yansımasından başka bir şey değil ve bunların bir kişiden beklenmesi yüzerek okyanusu geçmek kadar gerçeğe uzak. Bu nedenle Hollandalı teknik adamdan beklentilerimiz konusunda hatalı olduğumuzu kabul etmemiz gerekir.

Fakat Hiddink de hiç masum değil. Zira tecrübeli teknik adam göreve gelmeden önce de biz bazı maçları kazanıyor ve sürpriz puanlar kaybediyorduk, şimdi de görüntü aynı. Dolayısıyla Hiddink ile yolumuza devam ettiğimizden beri bir arpa boyu yol almamış olmamızı asla kabul edemeyiz.

Milli takımımızın son maçlardaki kadrosu, gerek oyuncular gerekse oyuncuların seçildikleri takımlar göz önüne alındığında herkes tarafından kolaylıkla oluşturulabilecek türden. Kendi takımlarında zaten düzenli antrenman yapan oyuncuların milli takımda ekstra bir antrenman programı içine girmesine de gerek yok. O halde Hiddink’ten yapmasını istediğimiz –ki bu beklentiye hakkımız var- yılların deneyimi ve mevcut oyun zekâsı ile takımın şablonunda ufak bir değişiklik yapması, oyunun gidişatını değiştirecek bir ufak müdahalede bulunması veya şişirme toplar yerine kapalı Azerbaycan savunmasını açacak bir çözüm üretmesiydi ama onlar da olmadı. O halde takımın teknik patronunun Hiddink olmasının ne anlamı var!

Velhasıl mevcut durumda Hiddink değil onu maç ve futbolcuları izlememek, Türkiye’de bulunmamak ve neticede görevini gereği gibi yapmamak ile eleştirenler haklı görünüyor.

Son olarak, Azerbaycan yenilgisi sonrası Hiddink, kariyerinde üst üste iki mağlubiyetin fazla bulunmadığını söyleyerek yine talihsiz bir açıklamaya imza attı zira düne kadar bizim de tarihimizde Azerbaycan karşısında yenilgimiz yoktu!

 
Toplam blog
: 788
: 1417
Kayıt tarihi
: 11.11.07
 
 

Çoğu çocuk gibi ben de futbolcu olmak istedim, olmadı. Bu oyundan kopmamak adına üniversite yılla..