Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

15 Ocak '12

 
Kategori
Futbol
 

Bu takım bu lige fazla! Galatasaray:5 Karabük:1

Bu takım bu lige fazla! Galatasaray:5 Karabük:1
 

Şike soruşturması nedeniyle geç başlayan sezonda Galatasaray'da oluşturulan bu kadronun bu lige fazla olduğunu sosyal medyada dile getirmiştim. Söz konusu soruşturma nedeniyle ezeli rakiplerin sıkıntılı olduğu, bir önceki sezonun şampiyonu Bursaspor'un ise sürekli zirve yarışında bulunmasının zor olacağı net bir şekilde görülüyordu. Galatasaray böylesine uygun bir sezona Fatih Terim'le başladı. Terim'de beklentileri boşa çıkarmayan bir transfer politikası ile pahalı ve bu lige iki gömlek fazla gelecek bir kadro oluştırdu. Oysa Galatasaray Avrupa Kupalarında yoktu. Sadece ve sadece Süper Lig ve Türkiye Kupası maçları oynayacaktı. Bu kadar para harcamanın veya borçlanmanın neden yapıldığı sorusu daha yanıtını bulmuş değil. Üçüncü kez Galatasaray'a başına geçen Terim'in ikinci gelişinde ne kadar borca girildiği ve yaşanan maddi zararın kulübü UEFA normlarına uymakta zorladığını anımsatmakta fayda var.

 

Gelelim bu sezon yaşananlara;

Şartların bu kadar uygun olduğu bu sezon başında Galatasaray açısından işler hiçte iyi gitmiyordu. Kötü bir başlangıç yapılmış ve iç sahada dört gollü bir yenilgi dahi alıınmıştı. Yapılacak müdahalelerin neler olduğu belli olduğu halde uygulamak çeşitli  nedenlerle gecikti. Örneğin savunma hattında Sabri, Servet, Gökhan kurgusunda ısrar etmekten vazgeçmek bu üçlünün sakatlaıkları nedeniyle gerçekleşti. Genç Semih bu sakatlıkların sonunda forma buldu, Eboue savunmanın sağındaki muhteşem performansına Sabri'nin sakatlığı nedeniyle ulaştı. Orta sahada Emre'nin var oluşu o bölgeden Arda'nın transferi nedeniyle oldu. Forvette Baros, Elmander ikilisiinin uyumu mecuren tek forvetten vazgeçilmesine neden oldu ve makinenin dişleri yerli yerine oturdu.

Karabük maçına gelecek olursak;

Diğer takımların başına geleneler Karabükspor'unda başına geldi. Direnmelerine olanak yoktu. Maçın yarısını on kişi oynamaları ise farkı getirdi. Son üç maçını dört gol ortalamasıyla oynayan Galatasaray bu kez beş gol attı ve rakiplerine korku saldı.

...

 

Görsel : http://www.ajansspor.com/futbol/superlig/galeri/5139/15.html#galeri

Bu blog Canlı Maç Anlatımı sayfamızda da yayınlanmaktadır

 
Toplam blog
: 262
: 1569
Kayıt tarihi
: 27.09.07
 
 

Anadolu'nun doğusunda sonradan ismi değiştirilen köylerden birinde zemheri zamanına denk gelen bi..