Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

18 Temmuz '14

 
Kategori
Deneme
 

Bu yaklaşan Kadir Gecesi çok güzel olabilirdi

Bu yaklaşan Kadir Gecesi çok güzel olabilirdi
 

Bu yaklaşan Kadir Gecesi çok güzel olabilirdi lakin Gazze'de katliam var.

Bugün çok güzel bir gün olabilirdi. Bu mübarek Ramazan ayında ve yaklaşan mübarek Kadir gecesinin güzelliği ile ama olmadı.

Gazze'de Müslüman kardeşlerimize İsrail'in orantısız güç kullanması, Müslüman ülkelerin sahip çıkmaması, ansızın insanlıktan çıkan İsrail'in bu saldırıları sonucu bu bir kaç günlük hayatımız alt üst oldu desem azdır. Orada vahşice katledilen çocuklar gençler kadınlar erkekler... Yardım edememenin acizliği iyice yüreğimizi sıktı nerede ise nefes alamaz duruma geldik.

İnsanlar, insanı yüreğini sıcak kelimelerle ısıtan yardım anında yardım elini uzatan, imanı gereği insanlara yardım eli uzatan bizler bu Ramazan'da yaklaşan Mübarek Kadir gecesinin hürmetine yardım edemiyoruz Gazze'deki kardeşlerimize.

İşte bazen hayatı ve insanlığımızı bu neden ile sevmiyorum. Gazze'de ki kardeşlerim oruçlarını bombalar ile açarken, soframda iftarın açılması zoruma gidiyor.
Yeri gelince insanlara sevdalıyız diyen ülkeler özgürlükten dem vuran ülkeler, şimdi üç maymunu oynuyor utanmadan.

Beklenen yardımlar ama gelmeyen yardımların acımasızlığı yüreğime oturdu, kim bilir oradaki kardeşlerimin yüreğine nasıl oturdu anlatılması imkânsız bir durum. Ümitlerin her geçen gün sönmesi insanlardan yana-Allah'tan umut kesilmez ona inancımız sonsuz-

Ah Osmanlı ah ecdatlarım sizin zamanınızda olaydı bu utanmaz İsrail bunları yapaydı anında ağzının payını değil, mezarda kefeninin ölçüsünü alırdı. Ne çabuk geldi geçti o günler? Siz mübarek insanlar nereye kayboldunuz?

Nice dostluklar kazandınız tüm insanları kucakladınız, insan ayırımı yapmadan tümüne sahip çıktınız. Bir nefeste tüm insanların dertlerine koştunuz gece gündüz.

Soğuk duvarlar dibinde oturan bir kimsesizi, gülümserlerinizle kucaklamanızla sardınız. İşte biz bu vahşet dolu anlarda sizleri ne kadar çok arıyoruz. Şimdi siz olsaydınız İsrail utanmazı kaçacak sığınacak bir mağara bile bulamazdı. Aldığı ceza ile bir daha insanlığın önüne çıkamazdı. Sizler o iman dolu yüreğinizle bir günde Gazze'de idareyi ele alırdınız.

Oysa şimdi ne duyan var ne de gören, iki bildiri BM den onu da takan yok. Toplantı üstüne toplantı göstermelik anlayan yok.

Bugün çok güzel bir gelime oldu "Venezüella İsrail Elçisini sınır dışı etti, Şili ilişkileri askıya aldı" Bu haber biraz yüreğimize su serpti diye bilirim.

Böylesine çaresizliğin ıstırabı ile bekliyoruz, gönlümüzde dua ile yüce Allaha yalvarıyoruz Allah yar ve yardımcıları ve yardımcımız olsun. Selam ve dua ile.

Az gönül sazımızın teline dokunalım bakalım ne söyleyecek.

Gazze'de ki vahşeti görmeyen insanlık öldü
Gazze de bombalar altında çocuklar ağladı
yüreklerimizi bakışlarındaki çaresizlik dağladı
dün Gazze'de gökyüzünde melekler ağladı
melekler insanların gözlerine baktı usulca kaçtı
insanlarda duygu his kalmamış diye melekler kaçtı ağladı

gökyüzünde kuşlar uçarken ağladı uçtu kaçtı
gökyüzünde kuşlar uçmaz oldu
vahşetin çaresizliğinde kanatları kırıldı
insanların suratına baktı baktı utanacak surat yoktu
Gazze'de insanlık için kuşlar ağladı insanlar feryatları duymadı

dün gece Gazze'de kurşunlar bombalar yağıyordu
kurşun adres sormazdı önüne geleni hunharca öldürüyordu
kurşun sıkanlar ******** olunca bebekler masum insanlar yok oluyordu
tüm dünya uyuyordu Gazze'de insanlık ölüyordu

 

 

Mehmet Aluç

 

 
Toplam blog
: 959
: 197
Kayıt tarihi
: 04.06.13
 
 

Ben Mehmet Aluç 1962 Malatya Doğumlu. Ortaokul mezunuyum. Çocukluğumda okuma hevesim Tarkan çizgi..