Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

26 Eylül '17

 
Kategori
Sağlıklı Yaşam
 

Bu Yazıyı Yazmak Boynumun Borcudur

Bu Yazıyı Yazmak Boynumun Borcudur
 

 
 
Bu sabah içinde bulunmaktan çok keyif aldığım bir organizasyondaydım. 
 
Kontinans Derneği Başkanı Prof. Dr. Oktay Demirkesen, Ontex Türkiye Genel Müdürü Burak Kayahan ve ünlü sanatçı Nergis Kumbasar’ın konuşmaları ile başlayan farkındalık projesi idrar kaçıran kadınları bilgilendirmek ve farkındalık yaratmak amacıyla bu sabah başladı.
 
Türkiye'de 40 yaş ve üzeri her 4 kadından biri, yani 2,7 milyon kadın idrar kaçırma sorunu ile karşılaşıyormuş. İnanılmaz bir rakam değil mi?
 
Kadınlar bu sorunun bir sorun olduğunun bile farkında değillermiş. İdrar kaçırma sorunu yaşayan bir kadın gün geçtikçe kendini sosyal hayattan soyutladığı için depresyona kadar varabilen sonuçlar da kaçınılmaz oluyormuş.
 
Kontinans Derneği Başkanı Prof. Dr. Oktay Demirkesen tedavi yöntemlerinin oldukça başarılı olduğunu ancak ilk yapılması gerekenin bu durumun varlığını kabul etmek olduğunu anlattı.
 
Bu projeye katkı vermek idrar kaçırma sorunu yaşamış bir kadın olarak boynumun borcudur.
Eğer siz de idrar kaçırma sorunu yaşıyorsanız sakın bu duruma katlanmayın. Tedavi sandığınız kadar zor değil ve bir çok farklı yöntem mevcut. Yeter ki bunun önüne geçilebilir bir durum olduğunu ve kaderiniz olmadığını fark edin.
 
Proje ile ilgili detayları biryolvaristersen.com adresinden takip edebilir, proje kapsamında yazılacak olan kitaba destek verebilirsiniz.
 
Haydi kızlar… 
Ben şahsen bu durumla karşı karşıya olmanın ne demek olduğunu çok iyi biliyor ve sizi anlıyorum. Bunu en azından bir doktora anlatmak için utanmayın ve sonsuza kadar kuru kalın…
 
Papatya Somer
 
 
 
Toplam blog
: 104
: 199
Kayıt tarihi
: 09.04.15
 
 

Papatya Somer ..