Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

13 Ocak '11

 
Kategori
Sağlık
Okunma Sayısı
966
 

Buğday ruşeymi

Buğday ruşeymi
 

Merhaba sevgili blog okuyucuları, bugün yoğun iş temposundan yazmaya hiç fırsat bulamamışken şöyle bir dinleneyim derken kıymetli mesai arkadaşım Hatice Ablamın ısrarı üzerine bir bilgiyi sizlerle paylaşmak için pc başına oturmuş bulunmaktayım.

Malumunuz üzere kadınların kilo takıntısı ve bunun için ürettikleri diyet, alternatif tıp gibi çözümleri anlatan sayfalarca kitap yazılabilir. Canım arkadaşımın denemiş olduğu ve yalnızca kilo vermesine yardımcı olmanın dışında sayısız faydasının olduğunu araştırarak öğrendiği bir bitki özünden bahsetmek istiyorum. “Dilek bu bilgiyi herkesle paylaşmalısın” diye de ısrarcı olmuştur kendisi…

Şimdi bu mucizevi bitkiden bahsedelim ismi yazımın başlığı olan “BUĞDAY RUŞEYMİ”. Lif oranı yüksek, tokluk hissi veren lezzetli bir bitki olan dünyada “wheat germ” denilen ülkemizde ise buğday taneciğinin en üst tepesinde bulunan “cücük” denilen, doğal E vitamini deposu olarak biliniyor. Buğdayın kalbi ve hayat kaynağı olarak nitelendirilir. Vitamin E, folik asit , fosfo, r thiamin, çinko, demir ve magnezyum gibi birçok vitamini de bünyesinde barındırır. 1000kğ buğdaydan yalnızca 1kğ RU-SHEIM(buğday ruşeymi) elde edilebiliyor. Kısaca faydaları;

* E vitamini vücut dokusundaki yağları oksidsayondan koruyor,

*B1 vitamini karbonhidratların enerjiye dönüştürülmesine ve büyümeye yardımcı oluyor,

*B2 vitamini bağışıklık ve sindirim sisteminin çalışmasına yardımcı oluyor, *

Demir ile kırmızı kan hücresi(eritrosit) üretimine yardımcı oluyor,

* Niasin, normal büyümeye ve gelişmeye yardımcı olup, enerji metabolizması ve doku oluşumunda önemli görev alıyor…

Un kıvamındaki bu tozu, kullanmak için alternatifiniz çok bunlar birkaç tanesini şöyle sıralayabiliriz:

*Soğuk süt veya yoğurtla karıştırılabiliyor, isteğe göre kuru ya da taze meyve ve yemişlerle de zenginleştirebilirsiniz lezzetini.

* Çorba salata gibi yiyeceklerin üzerine 1 yemek kaşığı kadar kullanarak, lif değerlerini arttırabilirsiniz.

*Mısır gevreği gibi tahıllarla karıştırılabilir, böylece öğün başına düşem lif miktarını da arttırmış olursunuz.

Dünya mutfaklarında gurmelerinde lezzet arttırmak için önerdikleri bu maddeyi aktarlardan ortalama fiyatı 1kğ 25TL sahip olabiliyorsunuz. Htırlatmakta fayda var diye düşünüyorum, buğdayın bünyesindeki guluten proteinine alerji gösteren çölyak hastalarının kesinlikle kullanmaması gerekmektedir.

 

SAĞLICAKLA ve MUTLU KALIN.....

Önerilerine Ekle Beğendiğiniz blogları önerin, herkes okusun.

 
Tıklayın, siz de blog yazarı olun! Aklınızdan geçenleri paylaşın!
Facebook hesabınızla yorum yapın, daha çabuk onaylansın!
Toplam blog
: 85
Toplam yorum
: 279
Toplam mesaj
: 26
Ort. okunma sayısı
: 1532
Kayıt tarihi
: 23.11.10
 
 

Yaş otuzbeş yolun yarısı eder demiş üstad demesine ama, benim yapacak çok şeyim var:)! Anneyim, e..

 
 
Yazarı paylaş
  • Tümünü göster