Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

08 Mart '07

 
Kategori
Dünya Kadınlar Günü
 

Bugün insan olduğumuzu hatırlama günü

Bugün insan olduğumuzu hatırlama günü
 

Bugün insanların bir yarısının günü. Peki öbür yarısı nerde? Öbür yarısı ne yazık ki insan sayılmamakta. Bunu erkekler de biliyor. Sayılmamak insan olma gerçeğini değiştirmez. Kadının da insan olduğu gerçeğini değiştirmeyeceği gibi.

Niçin dünya kadınlar gününe gerek duyulmuş ona bakmak gerek. Zira birçok toplumda kadının insan olduğu unutulmuş, mal muamelesi yapılmıştır. Bu günümüzde de geçerli. Aslında bu tür günler zıtlıkları ayrılıkları körüklüyor. Oysa bunu yapmak yaradana karşı gelmek demektir. Keşke hepimiz, kadını ve erkeği ile bu günlere gerek duymadan insan olmak gerçeğinde birleşebilsek. Kadının yada erkeğin haklarını katagorize etmek bir çatışmaya neden oluyor. Oysa kadınımız, erkeğimiz biz insanız.

Doğaya bir bakarsak, tüm canlıların çift cinsiyetli olarak var olduğu gerçeğini görürüz. Ama biz erkeklerin şu gerçeği görmeleri gerekir. Erkek zeytin ağacının meyvesi olmadığı gibi erkek hiçbir bitki yada ağaç meyve vermez. Kadınlar olmasa insanlık için yaşamda olmaz. Bir gerçeğide unutmamalıyız ki, erkek olmazsa da kadınlarımızın rengarenk çiçekleri meyveye dönüşmeden solacak demektir.

Kadınlarımız anamız, avradımız, yarimiz. Onlar bizim herşeyimiz. Değerli olan ihtiyaç duyulandır. Hepimizin birbirimize ihtiyacı var.

 
Toplam blog
: 139
: 795
Kayıt tarihi
: 29.09.06
 
 

10.12.1949 yılında Nurhak'ta fakir bir ailenin yedinci cocuğu olarak dünyaya geldim. Ziraat okulunda..