Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

11 Temmuz '09

 
Kategori
Magazin
 

Bülent Ersoy karakolluk oldu

Bülent Ersoy karakolluk oldu
 

Ersoy, 1981'de 48 gün hapis yatmıştı. Deniz Baykal ve Popstar'daki sözleriyle de mahkeme önüne çıktı


DİVA "ÜSLUP TARTIŞMASI" nı yeniden alevlendirdi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile CHP lideri Deniz Baykal arasında bir süre önce yaşanan "Sen-Siz-Sayın" kavgası, bu kez ünlü sanatçı Bülent Ersoy ile küçük hayranının annesini karakolluk yaptı.

İki gün önce bir akrabasının düğününe katılmak için Antalya'ya gelen Bülent Ersoy, dün akşam Lara'daki Alara Restoran'da kendisinden imza isterken 'Sen' diye hitap eden küçük hayranının annesi ile tartıştı. 13 yaşındaki hayranına "Bana siz diye hitap edeceksin" diye uyaran Bülent Ersoy'a küçük hayranının annesi müdahale edince restoran karıştı. Restorana gelen polis tartışmayı sona erdirmek için biber gazı kullanırken taraflar karakola götürüldü. Polis merkezinde ifadeleri alınan Ersoy şikayetçi olmazken, Kara şikayetinden vazgeçmedi.

Restorantta saat 23.30 sıralarında arkadaşlarıyla yemek yiyen Bülent Ersoy'un bulunduğu masaya yaklaşan 13 yaşındaki Sevil Özkay, ünlü sanatçıya "Senden bir imza alabilir miyim" dedi. Ünlü sanatçı yaşı kendinden büyüklere "siz" deme terbiyesi almış olması gereken kıza "Bana siz diye hitap edeceksin" dedi. Bunun üzerine küçük kız "Sizden bir imza alabilir miyim" diye düzeltti ancak küçük kıza "Aferin böyle olacaksın" diyen Bülent Ersoy, imza vermedi.

Kızının Bülent Ersoy ile diyaloğunu masasından izleyen manken anne Fatoş Kara, yerinden kalkarak Bülent Ersoy'un masasına gitti. Fatoş Kara, Bülent Ersoy'u kızına daha iyi davranması konusunda uyardı. Kara ile Ersoy'un yüksek sesle gerçekleşen tartışmasına Fatoş Kara ile birlikte restorana gelen arkadaşı Yasemin Tüzün de karışınca olay büyüdü. Müşterilerin gözü önünde gerçekleşen tartışma kısa sürede bağırışmalara dönüştü. Görevliler olayı yatıştıramayınca polise haber verildi. Restorana gelen polis tarafları karakola götürdü. (NOT: AHT haber ajansı "restoranda biber gazı sıkıldığını" iddia ediyor. Bu ajans haberi verdiği metindeki cümlelerin birinde "Ersoy aileden şikayetçi olmadı" derken başka bir cümlede "taraflar şikayetçi oldu" diyor! Ne kadar gerçekçi bir haber anlayışı pes!)

Güçlükle yatıştırılan tartışmanın ardından Bülent Ersoy Lara Polis Noktası'na, Fatoş Kara, kızı Sevil Özkay ile Yasemin Tüzün de Demircikara Polis Merkezi'ne götürüldü. Taraflar polis noktalarında alınan ifadelerinde birbirlerinden şikayetçi oldu. Bülent Ersoy, polis noktasında ifade verdikten sonra Örnekköy'de kaldığı villasına gitti. Kızının adının kullanılmasını istemeyen Fatoş Kara ise şikayetçi olduklarını söyledi.

KIZIN KAVGACI ANASI "Davamdan vazgeçmem" dedi

Kızının imza istemesinin büyütülecek bir yanı olmadığını söyleyen Fatoş Kara, "Kızım bir imza istedi diye olayı bu hale getirdi. Siz ya da sen demesi neyi değiştirir. Ünlü bir sanatçıya yakıştıramadım. Herkesin sevdiği takdir ettiği bir kişiden imza istenmesi olay oldu. 'Sen' dedi diye yaptığı olaylara bak. Restoranın içinde bizi kovalamaya bile kalktı. Şikayetçiyim, davadan vazgeçmem" dedi.

Değerli okuyucular, gelin olayı tarafsızca değerlendirelim.

Kızın yaşı 13. Yani, kendineden büyük ve aralarında yakınlık bulunmayan birisine "Siz" diye hitap edilmesi gerektiğini bilecek bir yaş.
Daha sonra kız, "Sizden bir imza alabilir miyim?" diyor. Bülent Ersoy' da "Aferin, işte böyle olacaksın" diyor. Belki de çocuğun büyük olmasına rağmen, sanki sokak arkadaşıymış gibi "sen" diye hitap etmesini ters bularak, kıza imzayı vermiyor.
Restoranda bulunan ve olayı izleyen kızın annesi, polis tutanaklarına göre bir hayli alkollü olmasına rağmen masaya geliyor ve Ersoy'a hakaretler yağdırıyor.

Ee kim haklı? 13 yaşında bir kızın büyüklerine siz değil de sen demesi, ailesinden terbiye alamadığının göstergesi değil mi? Sanatçının imza vermemesi, annenin gidip de gecenin bir vaktinde yaş olarak kendisinden bir hayli büyük bir hanıma hakaret etme hakkını verir mi?

Sn. Baykal ile Sn. Erdoğan arasında üslup tartışması çıkmıştı. Erdoğan yaşça kendisinden büyük Baykal'a "siz" diye hitap ediyordu. Baykal da kendinden büyüklere "siz" derdi.

Çocuklarımıza terbiye vermeyi unuttuk mu acaba?

 
Toplam blog
: 21
: 2526
Kayıt tarihi
: 15.05.09
 
 

1991 yılının bir Sonbahar akşamında dünyaya gözlerimi açtım. Küçük yaşlardan itibaren Türk Sanat Müz..