- Kategori
- Yemek - Mutfak
Bulgurlu salata
Bu sıralar ailecek yediklerimize dikkat etmeye çalışıyoruz. Akşam yemeklerini genelde tek çeşit yemek ve salata olarak hazırlıyoruz. Pilav ya da makarna yaparsak da üç kaşık ile sınırlandırıp yanında ekmek tüketmemeye çalışıyoruz. Fakat, evdeki pilav,makarna severler genelde üç kaşıkla sınırlı kalamayıp tabak dolusu yemeye başlıyorlar.
Ben de bu sebeple geçen akşam köftenin yanına ne yapsam diye düşünürken bulgurlu bir salata yapmanın güzel olacağına karar verdim. Hem besleyici ve lezzetli bir seçenek oldu hem de tabak dolusu yenilmesi mümkün olmadı :))
Akşam yemeklerini geçiştirmek için yanında ayran veya yoğurtla da güzel bir alternatif olabilir.
Malzemeler:
1 su bardağı pilavlık bulgur
1 adet büyükçe havuç
5-6 yaprak kıvırcık salata
Nar ekşisi
Limon suyu
Zeytinyağı
1 çay kaşığı kişniş
Yeteri kadar tuz, karabiber
Yapılışı:
Bulgur ufak boy kapaklı bir tencereye alınır. Üzerini geçecek kadar kaynamış su konulur, tencerenin kapağı kapatılarak bulgurun şişmesi beklenir. İyice şişen ve yumuşayan bulgurlar süzülerek salata tabağına alınır. Rendelenmiş havuç ve kıvırcık salata ile karıştırılır. Bolca nar ekşisi, yarım limon suyu,3 kaşık kadar zeytinyağ ve baharatlar ilave edilerek iyice harmanlanır.
Afiyet olsun