Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

14 Şubat '13

 
Kategori
Okullar
 

Burdur’da ilk kez depreme dayanıklı çelik konstrüksiyon uygulamalı okul yapılıyor

Burdur’da ilk kez depreme dayanıklı çelik konstrüksiyon uygulamalı okul yapılıyor
 

BURDUR VALİSİ NURETTİN YILMAZ VE İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRÜ İSMAİL ÇETİN


Vali Yılmaz, son incelemelere göre birçok kamu binasının ya yıkılması gerektiği ya da depreme karşı güçlendirilmesi gerektiğine karar verilen birinci derecede deprem bölgesi olan ilimizde, gene depreme karşı dayanıksız olduğu raporu nedeniyle yıkılmasına karar verilen merkez Hacılar İlkokulunun, 10 derece şiddetindeki depreme dayanıklı çelik konstrüksiyon uygulanan inşaatında incelemelerde bulundu.
 
Vali Yılmaz, son incelemelere göre birçok kamu binasının ya yıkılması gerektiği ya da depreme karşı güçlendirilmesi gerektiğine karar verilen birinci derecede deprem bölgesi olan ilimizde, gene depreme karşı dayanıksız olduğu raporu nedeniyle yıkılmasına karar verilen merkez Hacılar İlkokulunun, 10 derece şiddetindeki depreme dayanıklı çelik konstrüksiyon uygulanan inşaatında incelemelerde bulundu. Özel İdare Genel Sekreteri İbrahim Şimşek, İl Milli Eğitim Müdürü İsmail Çetin ve İl Çevre Ve Şehircilik Müdürü Mustafa Şenel ile birlikte inşaata gelen Vali Yılmaz Hacılar muhtarı ve inşaat firması yetkililerinden bilgi aldı; çelik konstrüksiyonları inceledi.
 
10,5 ŞİDDEETİNDE DEPREME DAYANIKLI İLKOKUL İNŞAATI
 
İnşaatın teknik özellikleri hakkında bilgi veren İl Milli Eğitim Müdürü İsmail Çetin, Hacılar İlkokulu inşaatında Burdur’da ilk defa farklı bir teknik ve inşaat modeli uygulandığını dile getirerek, okulun 10,5 şiddetinde depreme dayanıklı çelik konstrüksiyon kullanılarak yapıldığını kaydetti. Çetin, “inşaatta kullanılan bir çelik malzeme 1200 kilo yüke dayanıklıdır. Dolayısı ile meydana gelecek 10,5 büyüklüğündeki bir depreme binanın mukavemeti yeterlidir. Yani bina şu anda üzerinde bulunan yükün 30 katı daha fazlasını taşıyabilecek bir kapasiteye sahip. Kullanılan galvanizli çelik türü 299 yıl dayanıklı bir malzemedir ve bina istenildiğinde buradan sökülerek başka bir yere taşınma olanağına da sahiptir” şeklinde konuştu.
 
175 BİN LİRAYA MALOLACAK
 
Vali Yılmaz, binanın inşaatını gezerken yaptığı açıklamada, 5 derslikli Hacılar İlkokulu inşaatının dayanıklı ve uzun ömürlü bir malzemeyle inşa edildiğini, ayrıca düşük maliyetli olduğunu, betonarme binalara göre elektrik ve su tesisatlarının daha kolay ve daha kısa zamanda döşendiğini dile getirerek, “Burdur’un birinci derece deprem bölgesi olduğunu dikkate alırsak okullarımızın böyle sağlıklı, uzun ömürlü ve dayanıklı bir malzemeyle yapılması önem kazanmaktadır.” dedi. Vali Yılmaz, inşaatta hayırsever işadamı Yılmaz Turgan’ın 100 bin liralık bir katkısı olduğunu, geri kalan miktarın 50 bin lirasını Özel İdare, 25 bin lirasını da İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından karşılandığını, yüklenici firmanın da maliyetin yüzde 50 daha düşük imal ettiğini, toplam 175 bin liralık bir ödenekle okulun yapıldığını kaydetti.
 
Vali Yılmaz, inşaatın ardından Hacılar İlkokulunun şu anda hizmet veren binasını da gezerek öğrencilerle bir süre sohbet etti.
 
Toplam blog
: 510
: 505
Kayıt tarihi
: 04.04.08
 
 

"Cv" Dedikleri Özgeçmişim 1953 yılının karanlık günlerinde Haziran ayının 24. günü, ağaçların mey..