Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

06 Şubat '12

 
Kategori
Siyaset
 

Burdur'da Karacaören Barajı tartışmaya büyüyor

Burdur'da Karacaören Barajı tartışmaya büyüyor
 

CHP BURDUR İL BAŞKANI SÜLEYMAN ERMAN


BURDUR CHP İl Başkanı Erman:

"Karacaören açıklamaları, aslı astarı olmayan halkı yanlış bilgilendiren açıklamalar"

Atı alan Üsküdar’ı geçmiş; iş olmuş bitmiş; şimdi muhalefet gibi hareket etmeye gerek yok! İşin daha da ilginç yönü, gerek 10 yıldır iktidar milletvekilliği yapan Sayın Özçelik’in, gerekse iktidar Belediye Başkanlarımızın trajikomik açıklamalarıdır.

VİDEO HABER İÇİN TIKLAYINIZ

5 Şubat 2012 tarihinde Burdur Gazeteciler Cemiyeti’nin çağrısıyla yapılan BUTSO toplantısı üzerine parti binasında bir basın açıklaması yapan CHP Burdur İl Başkanı Süleyman Erman, Karacaören baraj suyunun Antalya’nın içme suyu probleminin çözümünde kullanılması olayının yeni olmadığını, AKP iktidarının iktidar tarihiyle yaşıt olduğunu, 10 yıldır GSİ Genel Müdürlüğü ile Antalya Büyükşehir Belediyesi arasındaki çeşitli düzeylerde gerçekleşen ilişki ve protokollerle yürütülen ve bitme aşamasına gelen bir proje olduğunun altını çizerek, işin daha da ilginç yönü ise Gerek 10 yıldır iktidar milletvekilliği Yapan Sayın Özçelik’in gerekse İktidar Belediye Başkanlarımızın trajikomik açıklamalarıdır. Dedi.

Süleyman Erman’ın açıklamaları şöyle:

Karacaören barajı suyunun Antalya ilimize içme suyu olarak kullandırılması konusu Burdur ilinin ve kamuoyunun en önemli gündem maddesi 

İlimizin yöneticileri siyasiler değişik zamanlarda açıklamalar yaparak konu ile ilgili tepkilerini dile getiriyorlar.  

Ortak tepki suyun verilmemesi 

En önemli sebep Baraj üzerinde bulunan balık çiftlikleri. Şu an Türkiye’nin balık üretiminin % 10’unu karşılayan yıllık 800.000 ton civarında balık üretimi yapan çiftliklerin durumu. İkincisi yine bu civarda kesme çiçek üretimi yapan seraların durumu. Burdur ekonomisi açısından oldukça önemli bir girdi sağlayan bu iki sektörün zarar görecek olması. 

Şimdi gelelim konu ile ilgili gelişmelere… 

Karacaören barajı suyunun Antalya iline içme suyu olarak verilmesi çalışmaları ne zaman başlamış? DSİ Genel Müdürlüğü tarafından 30. 04. 1999 yılında Antalya İlinin içme, kullanma ve endüstri suyu teminini planlama ve kat’i proje revizyon işini “Temelsu” firmasına ihale edilmiş. Temelsu firması gerekli incelemeleri yapmış; teknik ve ekonomik açıdan en uygun yüzey su kaynağı olarak KARACAÖREN-II barajını uygun görmüştür. 

Antalya Büyükşehir Belediyesi Meclisinde 12. 02. 2010 tarihinde Karacaören-II barajından Antalya’ya su getirilmesi için DSİ ile protokol yapılması yönünde karar alınmış. 

Uygulama projelerin hazırlatılması için DSİ Bölge Müdürlüğü Antalya içme suyu Karacaören II Barajı isale hattı yapımı işi 24.11.2010 tarihinde ERBİL müşavirlik Mühendislik Ltd.ti.’ne ihale edilmiş, 01.02.2011 tarihinde sözleşme yaparak işe başlanmıştır. 

Ön rapor DSİ Genel Müdürlüğünce 05.10.2011 tarihinde tasdik edilmiş Proje yapımına başlanmıştır.13.05.2012 tarihine kadar da projelerin tamamlanması hedeflenmektedir. 

İşin inşaat ihalesi de 2012 yılında yapılacaktır. 

Yine DSİ Genel Müdürlüğü ile Antalya Büyükşehir Belediyesi arasında 18.08.2011 tarihinde Antalya iline Karacaören II barajından içme, kullanma ve endüstri suyu sağlanması konusu ile ilgili protokol imzalanmıştır. 

Aşama aşama çalışmalar yapılmış sözleşmeler imzalanmış ihaleler gerçekleşmiş yani uzun lafın kısası Atı alan Üsküdar’ı geçmiş biz arkadan ıslığını çalıyoruz. 

İşin daha da ilginç yönü ise Gerek 10 yıldır iktidar milletvekilliği Yapan Sayın Özçelik’in gerekse İktidar Belediye Başkanlarımızın trajı komik açıklamalarıdır… 

Konuyu siyasi iktidarın yönetiminde olan DSİ Genel müdürlüğünü dışarıda tutarak CHP’li Antalya Büyükşehir Belediyesine yine zamanın Isparta Valisi bugün CHP Isparta Milletvekili Ali Haydar Önen in çalışması ve kararı gibi göstererek türbine oynama açıklamalarını hayretle takip ediyoruz. 

Efendim konu Isparta ile Antalya arasında yapılmış da, Burdur safdışı bırakılmış da, yok Antalya BB Isparta’ya arıtma tesisi yapacakmış da, Burdur mağdur edilmiş de…  

Aslı astarı olmayan halkı yanlış bilgilendiren yönlendiren açıklamalar… 

Konu tamamen DSİ Genel Müdürlüğünün kontrolünde ve izninde gerçekleşmiş Tüm ihaleler, anlaşmalar, sözleşmeler DSİ Genel Müdürlüğü tarafından yapılmış ve anahtar teslimi ihale edilmiştir 

Bugüne kadar bunca çalışma, sözleşme, ihale yapılırken Burdur ilini yöneten idare eden Siyasi İktidar temsilcilerinin kendi ilgisiz ve duyarsızlıklarını ve zamanında müdahale etmemelerini konuyu başka mecralara çekerek sanki muhalefet temsilcileri gibi konuşmalarını ve samimiyetsizliklerini kamuoyunun takdirine bırakıyorum. 

Bir başka trajediyi de dün yaşadık 05.02.2012 Tarihin de Gazeteciler cemiyetinin önderliğinde Ticaret ve Sanayi Odası meclis salonunda gerçekleşen Burdur ve Bucak siyasi parti ve Oda başkanlarının katıldığı durum değerlendirme toplantısında alınan karar gereği Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu’ndan 06.02.2012 tarihinde saat 15.30 da randevu alındığı ve Burdur heyeti olarak görüşmeye gidileceği bilgisi verildi. Bende bu konunun Burdur un ortak sorunu olduğu güçlü bir şekilde gidilmesi birlik ve beraberlik içinde tavır alınması gerektiğini Bedelli askerlik konusunda olduğu gibi Milli Savunma Bakanı ile sen ben bizim oğlan fotoğraf çektirip işi şov boyutunda ele alınmaması gerektiğini söylememden sonra Belediye Başkanımız Sebahattin Akkaya’nın önerisi ile üç siyasi partinin il başkanlarının da ekipte yer alması kararlaştırıldı. 

Ne ilginçtir ki toplantının bitiminden yarım saat sonra Ticaret ve Sanayi Odası başkanına telefon açılarak Bakan beyin sadece STÖ temsilcileri ile görüşmek istediği siyasi parti ile başkanlarını istemediği söylendi. 

Burdur birlik ve beraberlik içinde tek vücut hareket etmeli sözleri havada kaldı. 

Konunun ayrıntısını bilmiyorum. Ticaret ve Sanayi Oda Başkanımızı zor durumda bırakmamak için şimdilik konuşmayacağım.

Bugün yapılacak olan görüşme de tıpkı Bedelli Askerlik uygulamasında olduğu gibi Karacaören II Barajı da sürümce meye bırakılıp halkı uyutan ve oyalayan açıklamalar ile gündemden düşürüp geçilecek. Burdur ve Bucak yine kaybedecek,

 
Toplam blog
: 510
: 505
Kayıt tarihi
: 04.04.08
 
 

"Cv" Dedikleri Özgeçmişim 1953 yılının karanlık günlerinde Haziran ayının 24. günü, ağaçların mey..