Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

07 Şubat '12

 
Kategori
Ben Bildiriyorum
 

Burdur Belediyesi kötü yönetiliyor

Barış Ayten: ´Burdur Belediyesi kötü yönetiliyor´

Burdur Cumhuriyet Halk Partisi Merkez İlçe Başkanı Barış Ayten, bugün Gazi Caddesinde Müze Parkı karşısında Burdur BELEDİYE Başkanı Sebahattin Akkaya’ya, karla mücadeledeki başarısızlıkları ileri sürerek belediyenin kötü yönetildiğini iddia ederek sert çıktı.

Yanında Merkez İlçe yönetiminde bulunan Hukuk İşlerinden Sorumlu Başkan Yardımcısı Av. Hüseyin Altay ve İlçe Sekreteri Filiz Süregün’le birlikte geldiği Gazi Caddesinde Müze Parkı karşısında yol kenarına birikmiş karları ve eriyen kar suları birikintisinin içine baldırlarına kadar suya dalarak yaptığı basın açıklamasında Belediye Fenişlerine ve Belediye Başkanı Sebahattin Akkaya’yı sert bir şekilde eleştiren Barış Ayten, ´Sayın Başkan Belediyeyi kötü yönetiyor´ iddiasında bulundu.

Ayten, ´bir belediye halkın temel rahatlığını sağlamak zorundadır. Eğer bir belediye bunları yaparsa zaten bu temel sorunların yüzde 50’sini karşılamış olur´diyerek, ´bunlar nedir?´diye sordu.

Burdur Belediyesi Düzgün Hizmet Veremiyor

Bahsettiği sorunları çöp toplama, yol bakım çalışmaları ve sağlıklı su temini olarak belirten Ayten,´Burdur Belediyesi yaptığı çalışmalarla düzgün hizmet verebiliyor mu?´ diye sordu ve sorunun cevabını kendi vererek ´veremiyor´ dedi ve kaldırım kenarındaki birikmiş kar suyu birikintisinin içine baldırlarına kadar girdi; işte ´kanıtı´dedi.

Bütün Mahallelerde Yollar Kötü Durumda

Barış Ayten su birikintisinin içinde şöyle konuştu: ´İşte Burdur Belediyesinin yollara vermiş olduğu hizmet budur. Gidiniz Emek Mahallesine… Gidiniz Bahçelievler Mahallesine… Gidiniz Atatürk Mahallesine… Her yerde problem vardır. İlin dört bir yanından, birçok mahalleden vatandaşlar bizlere ulaşıyor. Gezdiğiniz zaman bunları çok net olarak göreceksiniz.´

Tüm Burdur Gazi Caddesindeki Tek Yön Uygulamasından Rahatsızdır

Kar ve su birikintisi sorununa değindikten sonra Gazi Caddesindeki tek yön uygulamasını da eleştiren Barış Ayten, ´Kamuoyu ve Gazi Caddesindeki tüm esnaflar tek yön uygulamasından rahatsız olduğu halde, Sayın Belediye Başkanı bu Gazi caddesindeki tek yön uygulamasında ben yaptım oldu anlayışı içindedir. Bütün kamuoyu bu tek yön uygulamasının kaldırılmasını istemektedir. Bakınız kaldırımlar bir metre geri çekilmiştir. Kaldırım bir metre geri çekildiği zaman işte kaldırımı bile hesaplayamadığını Sayın Belediye Başkanının kendisini görmesi gerekiyor. Bütün Burdur Gazi Caddesinin tek yön olmasından şikâyetçidir. Fenişlerine gerekli ekipman alabilmek için sürekli Belediye Meclisimizden borçlanma yetkisi istemektedir. Hepinizin dikkatini çekmek istiyorum. Fenişlerinin gerekli ekipmanlarını Burdur Belediyesi ne kadar kullanıyor, işte kanıtı budur. Siz kalkacaksınız, Meclisten Fenişlerine ekipman almak için borçlanma yetkisi isteyeceksiniz. Ama elin izdeki personelle beraber bunları yapıp yapamayacağınızı tespit edemeyeceksiniz. Sayın Başkan soruyorum. Elindeki ekipmanlarla, diyelim ki yeni borçlanma yetkisiyle aldığın ekipmanlarla hangi personelle Burdur’a hizmet verecek. Evet, değerli arkadaşlar; biz bunu yıllardır dile getiriyoruz. Burdur Belediyesi doğru ve iyi yönetilemiyor. Sayın Başkanın daha sorumlu davranmasını bekliyoruz. Kentin bekleyen acil sorunları var. Sayın Başkan biran evvel bu sorunlara elatmalı. Buradaki bu rezalet derhal bitmelidir.´     

 
Toplam blog
: 510
: 505
Kayıt tarihi
: 04.04.08
 
 

"Cv" Dedikleri Özgeçmişim 1953 yılının karanlık günlerinde Haziran ayının 24. günü, ağaçların mey..