Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

09 Ekim '18

 
Kategori
Güncel
 

Burdur Kitap Fuarı ve İzlenimlerim..

Burdur Kitap Fuarı ve İzlenimlerim..
 

Yazar-şair Merhum Şerife Çakır anısına, Burdurlu Yazar ve Şairleri tanıtmak, okutmak ve anlatmak maksadıyla, Burdur Kitap Fuarı düzenlendi.

Bucak ilçemizden Araştırmacı Yazarımız Hasan Konu ile 2008, 2009, 2014 ve 2016 yıllarında yayınlanmış 4 kitabımla ben katıldım..

6 Ekim 2018 günü fuarın açılışı yapıldı ve il bürokrasisinden sadece Burdur İl Kültür ve Turizm Müdürümüz Mehmet Özdemir katıldı. Açılışa katılamayan Burdur Belediye Başkanımız Ali Orkun Ercengiz, daha sonra fuara gelerek, standları tek tek ziyaret etti..

Burdurlu okuyucularla buluştuk, anlattık, kitaplarımızı imzaladık ve hoş-sedayla ayrıldık..

Kitap fuarının düzenlenmesinde lokomotif olan Burdur Araştırmacı Yazarlar ve Şairler Derneği (BAYŞADER)’ne verdikleri uğraşı ve çabadan dolayı ne kadar teşekkür etsem azdır..

Fuara destek veren Burdur Belediyesi ve Burdur Kent Konseyi’ne teşekkürlerimi ayrıca sunarım..

Şimdi gelelim, madalyonun öbür yüzüne..

Burdur merkez ve ilçelerinden yazarlar-şairler gelmişler, eserlerini sergilemişler ama ilimizin en büyük mülki amiri Sayın Valimizi maalesef görememişler..

Sayın Valimiz Hasan Şıldak Bey, işlerinin yoğunluğu nedeniyle gelemezse bile keşke bir yardımcısını 5 dakika da olsa açılışa katılıp standları ziyaret etseydi..

Öte yandan yanarım da; ‘’Geçtiğimiz aylarda Bucak ilçemizde düzenlenen kitap fuarına Bucaklı yazarlara yer verilmemesine’’ yanarım..

Burdur merkezde okullardan proje nedeniyle sadece Burdur Mehmet Uzal Sosyal Bilimler Lisesi’nden 6 öğrenci standları gezdi, röportaj yaptı ve kitapları aldı.. Diğer okullardan ve MAKÜ’den çıt yoktu.. Demek ki Burdur merkez okulları ve Burdur MAKÜ, yerel yazarları bırak okumayı, tanımak bile istemiyor..

Daha söyleyeceğim bayağı laf var ama bu kadarı yeter kanaatindeyim..

Son söz: Standımı ziyaret eden, kitaplarımı imzalı alan herkese ama herkese çok teşekkür ederim.. İyi ki sizler varsınız..

 

Yazar Ömer Özdamar

Bucak-Burdur

Facebook : https://www.facebook.com/omerozdamar62?ref=tn_tnmn

Twitter : https://twitter.com/omerozdamar

İnstagram : https://instagram.com/omerozdamar/

 

 
Toplam blog
: 689
: 2433
Kayıt tarihi
: 17.01.07
 
 

 2007 yılından beri Milliyet Blog'da yazarım. 2009 yılında 'Normal Ötesi Aşk' ve 'Normal Ötesi Aş..