Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

02 Kasım '13

 
Kategori
Futbol
 

Bursa’da Hüseyin Göçek Resitali

Bursa’da Hüseyin Göçek Resitali
 

Fenerbahçe, Galatasaray derbisi öncesi Bursaspor deplasmanında son saniye golüyle galip geldi. Ancak bu karşılaşmada da hakem maçın önüne geçti ve sonuca doğrudan müdahale etti.

Açık söylemek gerekirse maçın hakeminin Hüseyin Göçek olduğunu öğrendiğim andan itibaren huzursuzluk duyuyordum. Nitekim yanılmadım. Hüseyin Göçek, her zaman olduğu gibi yine hatalar resitali sergiledi.

Bu kadar bariz hatalar sonrasında maç yazmak çok zor. Ancak elimden geleni yapayım. Öncelikle Fenerbahçe maça çok kötü başladı ve özellikle de ilk yarı bu kötü görüntü devam etti. Bunda temel etken Fenerbahçe orta sahasının dökülmesiydi. Böyle olunca Bursaspor orta saha hakimiyetini aldı ve topa daha çok sahip oldu. Maça forvetsiz çıkan yeşil- beyazlılar baskılı oyunlarını 19.dakikada Ferhat’ın golüyle süslediler.

Bu yarıda Sow’un da çok kötü oynadığı Fenerbahçe’de özellikle Mehmet Topuz’un bulunduğu sağ kanadın açık verdiği görüldü. Bursaspor, Fenerbahçe’nin sağ kanadını çok kullandı. Zaten Bursaspor’un golü de bu kanattan çıkan Mehmet Topuz’un rakip sahada kaybettiği top sonrasında geldi.

Ersun Yanal’ın ikinci yarıya Webo ile başlamasını bekliyordum ama O bu değişikliği ancak 62.dakikada yaptı. Bir dakika sonra da Webo, bu maçta oynaması gerektiğini attığı golle gösterdi.

Gerçekten de 62.dakikada orta alandan Baroni ve Mehmet Topal’ı çıkarıp Emre ve Webo’yu oyuna alarak riske giren Ersun Yanal, bir dakika içinde bunun karşılığını aldı. Bu arada gerek bu golün, gerekse de diğer Fenerbahçe gollerinin duran toptan gelmesi aslında sarı- lacivertlilerin nasıl top yapamadıklarını da bize gösteriyor.

Bursaspor’un oyundan düşmesi, dört forvetle oynayan Fenerbahçe’yi oyunda daha etkin yaptı. 83.dakikada da yine bir kornerde kalecinin büyük hatasını Emenike değerlendirdi ve Fenerbahçe’yi rahatlattı. Bu golden hemen sonra Emenike- Selçuk değişikliğine giden Ersun Yanal, skoru korumayı amaçlıyordu.

Ancak rahatlık Fenerbahçe’ye fazla gelmiş olmalı ki, uzatmanın ilk dakikasında gerçekten rahat bir pozisyonda beraberlik golünü yediler.

Hakem Hüseyin Göçek uzatma dakikalarına kadar pek çok hatalı karar vermişti. Örneğin, 18.dakikada Caner, Murat Yıldırım’a arkadan vurdu, sarı kart görmedi. Caner, bu gibi hareketleri ve hakaretleri maç boyunca yaptı ve maçı kartsız tamamladı.

Aynı şekilde Egemen, Murat Yıldırım’a taban girdi, sarı kart görmedi. Maç içinde hep sert müdahaleler yaptı, kart görmedi. Son dakikada Bursasporlu futbolcunun yüzüne vurdu yine kart görmedi. Ama aynı hakem Bursasporlu Şamil’e ufak bir harekette hemen sarı kartı yapıştırdı.

Yine buna benzer pek çok pozisyonda Hüseyin Göçek, Fenerbahçeli futbolcuları korudu. Ama asıl salvosunu sona saklamıştı. Bursaspor’un golünden hemen sonra gelişen Fenerbahçe atağında Civelli’nin nizami hareketini Webo’ya faul olarak değerlendirdi. Kaleye son derece yakın ve karşıdan gören bu noktadan Caner’in yaptığı ve barajdan sekip kale önüne düşen topu Hüseyin Göçek’in oyunda tuttuğu Egemen gole çevirdi.

Artık sadece futbol konuşmak istiyoruz. Böyle hareketler toplumda doğal olarak Fenerbahçe’nin korunduğu izlenimini yaratıyor. Sarı- lacivertliler iki yıldır muazzam bir şekilde korunuyorlar. Bu sene de değişen bir şey yok.

Hüseyin Göçek’i yıllardır izlerim. Bir hakemin her maçı olaylı olur mu? Hüseyin Göçek’in oluyor.

Yaşananlar yüzünden insanlar futboldan soğudular. Daha da ilginç olanı, koskoca Fenerbahçe’yi dünyanın diline düşüren ve kulübün adının şike ile anılmasına neden olan insanın, kurtarıcı edasıyla yeniden başkanlığa aday olması.

‘’ Burası Türkiye ‘’ diyenlere çoğu zaman kızıyordum. Ama galiba haklılarmış!

tolgaersari@hotmail.com

https://twitter.com/tolgaersari

https://www.facebook.com/tolgaersari

Bu blog Canlı Maç Anlatımı sayfamızda da yayınlanmaktadır

 
Toplam blog
: 1042
: 299
Kayıt tarihi
: 02.03.08
 
 

Yazmak benim için bir tutku, bir yaşam kaynağı. Sadece basit bir hobi olarak açıklanamaz yani. Be..