Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

20 Şubat '16

 
Kategori
Futbol
 

Bursa’da Sessiz Gece

Bursaspor’un cezasından dolayı seyircisiz oynanan Bursaspor- Fenerbahçe karşılaşmasında gol sesi de çıkmadı ve maç 0-0 beraberlikle sonuçlandı.

Aslında skor oynanan futbola karşılık gelmedi. Çünkü Fenerbahçe özellikle ilk yarıda rakibini resmen kendi yarı sahasına hapsetti. Adeta tek kale maça dönen bu yarıda skor Fenerbahçe lehine rahatlıkla 3 veya 4- 0 olabilirdi. Fakat Volkan Şen en az üç, Fernandao ise bir net pozisyondan yararlanamadılar. Elbette Bursaspor kalecisi Harun’un da hakkını teslim etmek gerekiyor.

Sulama skandalından sonra başlayan ikinci yarıda da değişen bir şey yoktu. Hamza Hamzaoğlu’nun 60.dakikada Bekir ve Necid’in yerine Dzsudzsak ile Jorquera’yı sahaya sürüp taktiksel değişikliğe gitmesi üzerine Vitor Pereira da 65.dakikada Souza ve Volkan Şen’i çıkartıp Van Persie ile Alper Potuk’u oyuna aldı. Pereira böylece Fenerbahçe’nin santraforunu ikiye çıkartarak gol bulma şansını arttırmak istedi. Ardından da 70.dakikada Diego’nun yerine Ozan Tufan’ı alarak son kozunu oynadı. Ama öte yandan 70.dakikada değişiklik haklarını bitirerek büyük bir risk de aldı.

Gelgelelim bu değişiklikler Fenerbahçe’nin oyununa katkı sağlamadı ve hatta gerilemesine neden oldu. Yani 65.dakikadan itibaren Bursaspor için daha rahat bir maç geçmeye başladı diyebiliriz.

Neden mi böyle oldu? Öncelikle Pereira, Lokomotiv Moskova maçının başarılı kadrosunu bozmadan takımı sahaya sürebilirdi. Fakat o, Ozan ve Van Persie’yi kulübeye çekmiş, yerlerine Diego ve Fernandao’ya şans vermişti. Tamam, Diego bu maçta çok mücadele etti, Fernandao da elinden geleni yaptı. Gelgelelim Fernandao’nun bu çabası gol bulmaya yetecek düzeyde değildi.

Lokomotiv Moskova maçının gol atmasa da bence çok başarılı isimlerinden olan Van Persie’nin neden tekrar kulübeye çekildiğini anlayamadım. Van Persie, Fernandao’ya göre daha hareketli, çapraz koşularla alan boşaltıp sürpriz isimlere gol şansı yaratan bir santrafor. Fernandao ise daha tek yönlü bir oyuncu. Pereira, Van Persie’yi oyuna aldıktan sonra da onu ikinci bir santrafor gibi kullanmadı, Fernandao’yu santraforda tutup, Van Persie’yi santrafor arkasına yerleştirdi. Van Persie’nin moral bozukluğuyla sahaya çıkmasının etkisi de eklenince elbette Hollandalı futbolcudan beklenen performans elde edilemedi.

Skor 0-0 olduğu için Van Persie’nin Souza’nın yerine oyuna girmesi doğru olarak değerlendirilebilir. Fakat Alper Potuk’un Volkan Şen’in yerine girmesi çok yanlıştı. Bence çıkması gereken isim Nani’ydi. Volkan Şen, Nani’ye göre çok daha hareketliydi ve bence 90 dakikayı tamamlayabilirdi. Özellikle Van Persie de oyuna girmişken Volkan Şen daha etkili olabilirdi. Nani ise 65’den sonra hiçbir şey yapmadı.

Gerçekten de Pereira’nın yaptığı değişiklikler Fenerbahçe’nin oyunu yavaşlattı. O saatten sonra Diego- Ozan Tufan değişikliği de şekilsel olmaktan başka anlam taşımadı.

Souza’nın oyundan çıkması, Ozan Tufan’ında ileri çıkışlarından sonra Bursaspor, Fenerbahçe orta sahasını çok hızlı geçip rakip kaleye gelmeye başladı. Ancak yeşil- beyazlılar Dzsudzsak’ın birkaç şutu dışında etkili olamadılar. Hamza Hamzaoğlu da bunun nedenlerini düşünmeli ve çare aramalı. Çünkü Bursaspor çok kaliteli bir kadroya sahip.

Sonuçta Pereira’ Van Persie’yi yedek başlatması, oyuna aldıktan sonra ise yanlış kullanması ve Nani’nin yerine Volkan Şeni’i oyundan çıkartması kendi hanesine gecenin eksileri olarak yazıldı. Fakat Fenerbahçe açısından bu maçın asıl önemli sonucu, Beşiktaş’ın bu haftaki karşılaşmasını kazanması halinde bir maç eksiğine rağmen bir puan farkla da olsa liderliği eline alacak olması.

Bu sonuçlar ilerleyen haftalarda da devam ederse, Pereira Avrupa’da başarılı olsa bile bu hataları göze batacaktır. Böyle olunca da Pereira’nın geleceği tartışılmaya devam edecektir.

tolgaersari@hotmail.com

https://twitter.com/tolgaersari

https://www.facebook.com/tolgaersari

 
Toplam blog
: 1042
: 299
Kayıt tarihi
: 02.03.08
 
 

Yazmak benim için bir tutku, bir yaşam kaynağı. Sadece basit bir hobi olarak açıklanamaz yani. Be..