Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

06 Ağustos '07

 
Kategori
Yurtiçi Tatil
 

Bursa ve teleferik

Bursa ve teleferik
 

Bursa deyince Uludağ, Uludağ deyince kar, kış turizmi ve teleferik akla gelir. Bursa’ya birçok defalar gitmeme rağmen, Uludağ’a bir iki kez çıkmama rağmen teleferiğe binmemiştim bugüne kadar. Ailece gitmiştik, bizim hanım kapalı ortam fobisi olduğu için çok zor karar verdi. Nihayetinde aile dostlarımızla bindik, kabinde yaklaşık otuz kişi civarındaydık. Seyir iki etaptan oluşuyordu. Havanın açık olması bizim şansımızdı. Önce 1225 metreye, sonra 1650 metreye yaklaşık yarım saatte çıkıverdik. Çıkış eğlenceli ve çok güzeldi. Şehrin sıcak ve nemli havasından bir anda kurtulmuştuk. Yukarıda temiz ve hafif bir hava vardı. Dünya güzeli çam ormanları bize bolca oksijen verdi. Bu güzel ağaçlarımız olmasa ne yapardık, insan duygulanıyor. Bu arada, Zirve, uzaktan misafirlere hoş geldiniz der gibiydi.

Teleferiğin tarihçesine gelince
"Tesislerin yapımına Elektirik İşletmesi bünyesinde 1955 yılında başlanmış. Teleferik ve Telesiyej İşletmesi ile ilgili görev, Belediye Meclisinin 15.06.1957 tarih ve 289 sayılı kararı ile Elektrik İşletmesi Müdürlüğü'ne verilmiş. Tesislerin yapım işi 1958 yılında İsviçre’li Von Roll firmasına 27 milyon liraya ihale edilmiş. Tesislerin yapımı 29 Ekim 1963 tarihinde tamamlanarak işletmeye açılışı yapılmış. 1968 yılına kadar Elektrik İşletmesi bünyesinde kalmış, 1969 yılında müstakil bütçeli bir işletme haline getirilmiş.

İşletme şu anda belediyede. Yaklaşık onbeş dakikada bir sefer olmasına rağmen yoğunluk rahatsız edici idi. Böyle bir turist noktasında bu tür görüntüler olmamalı. Hem çıkışta, hemde inişte yarımşar saat beklemek hoş değil, işletme buna çare bulmalı.


Türkiye'mizde bu ve bu gibi güzelliklere sahip çıkmalı, örneklerini çoğaltmalıyız.

 
Toplam blog
: 487
: 1730
Kayıt tarihi
: 01.04.07
 
 

1965 İstanbul doğumluyum. İTÜ Elektrik mühendisliğinden mezun oldum. Özel sektörde Kalite Bölümünde..