Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

20 Kasım '13

     
    Kategori
    Estetik / Güzellik
     

    Burun estetiğinin ardından

    Bu yazımızda keyifli bir burun estetiği ameliyatından sonraki süreci sizlerle paylaşmaya çalıştım. Burada genellikle sürprizlere yer yoktur.  Aynı hikaye tekrar tekrar yaşanır durur; sizden önce olduğu gibi, sizden sonra da...

    Zaten uzun ve stresli bir karar verme süreci sonrasında ameliyat oldunuz ve şu an yatağınızdasınız. Anestezinin etkisinin yeni yeni geçtiğini fark ettiniz. Burnunuzda bir dolgunluk hissi var ama en azından korktuğunuz kadar ağrılı bir işlem olmadığını anlamış olmanın garip mutluluğunu yaşıyorsunuz. Tüm konsantrasyonunuzu bu an için yapmıştınız. Ve kazasız belasız atlattınız bu ameliyatı da. Peki şimdi bundan sonra ne olacak. “Doktorum bir çok şey anlatmıştı ama o kısımlarını hatırlamıyorum bile, tek düşündüğüm bu ameliyatı olabilmekti.... “

    Şimdi burnunuzda bir alçı, içinde nefes alabileceğiniz bir slikon splint, göz altlarınızda az bir miktar  morluk ve hafif bir şişlik ile yeni bir süreç başlıyor sizin için.  İyi haber: akşama taburcusunuz J

    Öncelikle burun ameliyatı sonrasında zannettiğiniz kadar bir ağrı olmayacak, şişlik ve morlukta çok olmayacak. Sadece o burun üzerindeki alçıdan dolayı hafif bir baskı hissedebilirsiniz o kadar. Solunum yollarına müdahale edilen hastalarda özellikle konka dediğimiz yapılardan bir miktar kanama olabilir. Bu kanama genize doğru da olabilir. Hiç bir önemi yoktur.  Siz stres yapmayın ki tansiyonunuz yükselmesin. Aralıklı olarak uygulanan buzlar hem sizi rahatlatacak hem de kanama olasılığınızı azaltacaktır. Genellikle ameliyattan 4 saat sonra yavaş yavaş bir şeyler yemeye ve içmeye başlayacaksınız. Bir miktar bulantıyı bazı hastalar hissedebilir, sorun değildir. Hemşireye söylersiniz ve bulantı giderici ilaç verilir.

    Sabah ameliyat olur iseniz akşama taburcu olabilirsiniz.  Evinize yürüyerek gideceksiniz ve akşam yemeğinde istediğinizi yiyebilirsiniz.  Ameliyattan 4 saat sonra hemşireler sizin yürümenizi, tuvalete kendi başınıza gitmenize izin verecekler. Akşam saatlerinde de yürüyerek hastaneden ayrılabilirsiniz. Araba kullanmanızı önermem, sonuçta genel anestezi aldınız ve anlık bir baş dönmesi riskli olabilir. Eviniz çok uzakta ise o geceyi hastanede geçirmek iyi fikir olabilir.

    Evinize vardınız. Fazla efor sarf etmeden istediğinizi yapabilirsiniz. Bence dinlenmek en iyisi.  Burnunuzun üzerindeki alçının baskısını hissedebilirsiniz, pek bir ağrınız olmayacak zaten. Başınızın altında 2 yastık ile uyuyabilirseniz göz altındaki şişliğiniz çok az seviyede kalır. Bir sonraki gün, çıkın, dolaşın, sinemaya, pikniğe gidin, çok ağır şartlarda çalışmıyorsanız işinizi yapın. İnsanların bu ameliyat için senelik izinlerini, izin haklarını tüketmesini istemiyorum. O sürede yeni burnunuz ile güzel bir tatil yapınız.

    Genellikle 7-10 gün aralığında alçınızı ve silikon desteği almak üzere sizi çağıracağım ve onlardan kurtulacaksınız. Şişlik durumuna göre ince kağıt bir flaster yapıştırabilirim. Yaparsam eğer 7 gün daha kalabilir ama bunu rutinde yapmıyorum. Erkeklerde, yağlı ve kalın derili hanımlarda gerekebiliyor. Çünkü bu tür derilerde şişlikler biraz daha uzun oluyor.

    Bundan sonra burundaki şişliğin tamamen oturmasını bekliyoruz. Bu şişlik sadece sizin  ve benim fark edeceği miktardadır. Bir yabancı hiç anlamaz şişliğinizi. Morluk, eğer olmuş ise ilk hafta geçer genellikle. Burnunuzu çarpmamak şartı ile artık ameliyat olduğunuzu unutabilirsiniz. Güneş gözlüğü için 2 ay, denize girmek için 1 ay, burnunuzu sıkarak sümkürmek için ise 6 ay dikkat etmenizi öneririm.

    Sizi işlemden sonraki 1. Ay, 6.ay ve 12. Ay da görmek isterim. Yeni fotoğraflar çekerken eskilerine bakar “hey gidi günler” muhabbeti yaparız.

    Bir burun ameliyatının ardından herkesin yaşadığı klasik sürecimiz budur. Bir burun ameliyatı daha keyifli nasıl olabilir ki J

     
    Toplam blog
    : 1
    : 84
    Kayıt tarihi
    : 20.11.13
     
     

    Fulya Terrace Residenceda bulunan kliniğimde Estetik Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi Uzmanı olar..