Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

21 Temmuz '08

 
Kategori
Dünya
 

Bush'a ölümsüzlük ödülü: İsmi San Francisko'da bir kanalizasyona verilebilir

Bush'a ölümsüzlük ödülü: İsmi San Francisko'da bir kanalizasyona verilebilir
 

ABD’de San Francisco deyince akla birçok şey birden gelir. Kente damgasını vuran simgeleri hiç düşünmeden arka arkaya sıralayabiliriz. Şehir hayatının canlılığı ve muhteşem manzarası insanı adeta duygusal anlara doğru iter. Bu yüzden örneğin romantik bir kent diyebiliriz. En önemli simgelerinden biri Golden Gate Köprüsüdür. Alcatraz ise simgenin de ötesine geçer. ABD tarihinin en ünlü hapishanesidir. Tarihi bir yapıdır. Hafızalarda birçok sinema filmiyle birlikte yaşamaktadır.

En önemli meydanı Union Square olan San Francisco 43 tepe üzerine kurulu bir kenttir. Bir tepeler şehridir. Ama en önemli özelliği, ABD’nin en koyu Demokrat Partililerini barındıran bir alan olmasıdır.

Konumuz da bu: ABD’nin bu en Demokrat şehri ile Bush arasındaki ilişkiler.San Franciscolular Başkan Bush’a Kasım ayında yapılacak seçimler öncesinde bir veda hediyesi hazırlamak istiyorlar.

Bunun için aralarında 7 bin 168 imza topladılar.

Hediye için imzaya ne gerek var diye sorabilirsiniz.

Yukarıda belirttiğimiz türden bir simge yaratmak istiyorlar.

Hem de Bush adına.

Bu yüzden imzalara gerek var.

Şehirlerinde Bush’u simgeleştirmek isteyen grup "San Francisco Başkanlık Anıtı Komisyonu" adına bir de internet sitesi açtılar.

Amaçları; şehir kanalizasyonuna bağlı bir atık su arıtma tesisine Bush ismini vermek.

Bunun için yerel yönetimden izin almaları gerekiyor.

Bunun propagandasını yapmak ve imzalarını alabilecekleri daha çok kişiye ulaşabilmek için pençelerinde iki tuvalet pompası tutan Amerikan kartalının yer aldığı bir amblem de hazırlandı.

İnternet sitesinde, "Eylemlerinin sonuçları milyonlarca cana mal olmasına rağmen buna kayıtsız kalan bir başkanımız olduğu düşünüldüğünde, bizce bunu hak etti" ifadesi yer alıyor.

Sonunda gerekli imza sayısına ulaşan Bush’u simgeleştirmek isteyen grubun dilekçesini yerel yönetim yetkilisi Tony Flores teslim aldı. Flores, grubun üzerinde çalıştığı simgeleştirme işleminin 50 bin dolara mal olacağını ifade etti.

Anlaşılan arada para olmazsa yerel yönetim de bahse konu tesise Bush’un ismini vermeye çoktan razı. Çünkü onlar da biliyor ki dünya, önümüzdeki en az 10 yıl onun pisliklerini temizlemekle uğraşacak.

Kaynak:http://news.bbc.co.uk/1/hi/world/americas/7494640.stm

 
Toplam blog
: 340
: 1591
Kayıt tarihi
: 10.03.08
 
 

Basınla ilgili bir kuruluşda çalışmaktayım. Uzun yıllar basınla ilgili konularda danışmanlık yapt..