Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

01 Şubat '14

 
Kategori
Kişisel Gelişim
 

Bütünsel iletişim

Bütünsel iletişim
 

Hayat iletişimdir. İletişim de özgüvenle doğrudan ilişkilidir. Kendimizi tanıdığımız ölçüde sağlıklı iletişim kurabiliriz. Kendimizi duyabildiğimiz, görebildiğimiz ve anlayabildiğimiz kadardır hayat.

Karşımızdakini anladığımız ölçüde, olaylara verdiğimiz tepkiler ruh kazanır. Ruh, iletişimin anahtarıdır. Ruh varsa anlam da vardır. Anlam varsa bütünlük vardır. Bütünlük ise iletişimin vazgeçilmezidir.

Bir çoğumuz duygularımıza uzak olduğumuzdan kendimize yabancılaşırız. Tıpkı ilk izlenimlerimiz gibi. İnsanlarla ilgili ilk izlenimi 8 sn' de ediniyoruz. İlk izlenimi kırmak ise imkansızdır. Korkularımız ve köklerimiz bize iletilen mesajı anlamamıza engel olur.

Kendimizi tanıdıkça değerlerimizi anlarız. Dolayısıyla da kendimize olan saygımız artar. Öz- değerimiz oluşur. Bu da bizde özgüveni arttırıcı bir etki sağlar. Hiç kimse ya da hiç bir şey bizi özgüvenli ya da özgüvensiz yapamaz.

Özgüven içimizdedir. Tek gereken kendimizi ve ruhumuzu doğru tanımlayabilmekte saklıdır. Zira iletişim bütünsel olabilmeyi başarmaktır.

 

Sevgiyle kalın...

Prof. Koç & NLP Uzmanı

Şelale Bilgiç Uruk. 

 
Toplam blog
: 40
: 250
Kayıt tarihi
: 29.05.13
 
 

15.04.1981 Ankara doğumluyum. Akademik hayatım bittikten sonra kendimi mutlu hissettiğim ve görme..