Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

12 Aralık '10

 
Kategori
Futbol
 

Büyüğüm, büyüksün, büyük mü acaba?

Herkese merhaba

Aslında son birkaç senedir sinyalleri vardı, geçen sene ayyuka çıktı ama bu kadarını sanırım hiçbirimiz beklemiyorduk. Futbolumuzun üç büyükleri artık üç sıra takımı haline geldi.. Galatasaray ligden düşmemeye oynayacak neredeyse, Beşiktaş UEFA'ya katılır mıyım hesaplarına başladı, Fenerbahçe ise 16. haftada hala şampiyonluk şansım var diye seviniyor.. Kabus gibi..

Dün akşam Galatasaray ASY'deki son lig maçına çıktı. Ligde en kötü futbol oynayan takımlarından birine karşı oynadı ve rezil oldu. Bu takım sezona hesapta dünyanın en iyi teknik direktörlerinden biriyle girmişti. Transfere milyonlarca Euro-Avro her neyse dökmüştü. Tek rakibi Fenerbahçeydi falan filan.. Bir ton yalan dolan.. Bir de bunlara inanan milyonlarca taraftar.. Milyonlarca hüsran..

Beşiktaş desek farklı değil, hoca afili, Karizmalar Gutiler gırla, sonuç? Sıra takımlarından alınan yenilgiler, İnönü'de bile rezillikler, Avrupa'dan gelen ama bizim Bank Asya'da bile zor oynayacak takımları yendikleri zaman şampiyonluk naraları falan.. Sonra Porto gelip silkeleyince tıssss.. Şampiyonluk hayal ötesinde, UEFA'da şansları nereye kadar götürür bilinmez.

Fenerbahçe, şimdilik en az rezil olanı sanırım, belki de Fenerbahçeliyim diye bana öyle geliyordur ama.. Bu sezon Young Boys maçına gittikten sonra ruh sağlığım açısından başka bir maça gitmeme kararı aldığımdan davulun sesi biraz uzakta kalmış olabilir. Neyse halimize bakın ki sezon ortasında hala küçük te olsa şampiyonluk şansımızın olduğunu bilmek bile şu devirde gayet iyi yani :) En azından sezon başındaki kadar büyük felaketler yaşamıyoruz..

Neticede al birini vur diğerine. Yakında muhteşem üçlü lig beşinciliği için falan kapışıp İnter Toto (varsa hala bilemedim) Kupasında tur atladıklarında şehir turları falan düzenleyecekler. Biz de alkış tutmaya devam edeceğiz. Nereden mi biliyorum?

Bakın.. Galatasaray'da bu rezillik ne zamandan beri devam ediyor? Futbolcular değişti mi? Evet.. Teknik kadrolar değişti mi? Evet.. Peki ne değişmedi? Adnan Polat.. Kim değiştiremedi? Taraftar, Galasaraylılar..

Beşiktaş'ta bu rezillik ne zamandan beri devam ediyor? Aynı sorular, aynı cevaplar..

Fenerbahçe'de? Sorular aynı, cevaplar aynı, kader aynı..

3 büyük kulüp taraftarı olarak ya şerefli üçüncü-beşinciliklere alışacağız, ya da profesyonel olarak yönetilmeyi talep edeceğiz o kadar.. Yoksa 5 senede bir şampiyon olur onunla avunuruz..

Kalın sağlıcakla..
 
Toplam blog
: 6
: 1114
Kayıt tarihi
: 23.11.10
 
 

1970 Adapazarı doğumluyum..