Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

24 Ekim '09

 
Kategori
Felsefe
 

Büyük düşünürler hor görülsede onlar asla kimseyi hor görmediler

Büyük düşünürler çok zor şartlarda başarılar elde ederek ortaya gelirler. Gelirkende onları dışlayanlarla, hor görenlerle asla hesaplaşmazlar. Tam tersi eskiden nasıl değer verdiyseler, öyle değer verirler.

Büyük düşünürler hep arkalarında ilk buluşlar bırakanlardır. Bıraktıkları buluşlar hep günümüzde kullanmaktadırlar. Asla küçük hesaplar peşinde koşmayı yeğlemezler. Konuşurken nasıl konuşulacağını çok iyi tasarlayıp öyle konuşurlar.

Büyük düşüncelere sahip düşünürler hayata atıldıklarında, onur duydukları, değer verdikleri kendinden üstün gördükleri kişilere karşı asla bencil davranmazlar. Her biri farklı bir kültürün ürününden gelse de aslında vardıkları nokta hep insanlık adına hareket olmuştur. Hayatları fakirlikten tutunuzda, sefillikler içinde geçmesine rağmen asla kimliklerinde ödün vermeden insanları kuçaklamışlardır. Onların her biri bilim, tarih, edebiyat, kültür ve sanat tarihine yön veren düşünürlerdir. Hepside sıfırdan başlayıp zorluklarla mücadele edip ortaya gelmişlerdir. İnsanlağın onur noktasında yani zirvenin doruğunda noktalayıp bir taraftan geçmişe diğer taraf tanda geleceğe yön verdiler.İşte büyük düşünenden asla zarar gelmez.

Küçük hesaplar peşinde olanlar ise asla büyük düşünür olamamıştır.Küçük beyne sahip bireylerde ne yazdıklarını bilmezler, nerde nasıl konuştuklarını hesaplayamazlar. En büyük yaşam tarzları acılar içinde geçmiştir. Zorluklarla mücadele edip her biri yazar, bilim adamı, filozof oldular. İlk buluşlar onlara aittir. Yaşam tarzları zorluklarla mücadele etmeleri yanında birde değer verdikleri kişilerden değer almadılar. Yıllar böyle gecede bir gün başaracaklarına inanıp başardılar. Kendilerini hor görenler, dışlayanlarla hesaplaşmak yerine onlara değer verip erdemliklerini gösterdiler. Günümüzde böyle düşünürler çok nadir vardırlar. Günümüz bilim adamları, edebiyatçıları, sanatçı ve yazarlar daha farklı bir yol alırcasına gitmektedirler. Onlar birer hiçken yürekleriyle, azimleriyle, çalışkanlıkları, dürüstlükleri, merhametleri ile dünyanın en zengin adamları oldular. Bir dönem yaşadıkları yerleri hiç unutmadılar, unutamadılar. Büyük düşünürler arkalarında bıraktıkları izler bir takım eserler herkes tarafında okumuş ve okumaktadırlar. Onlar asla kırıcı olmamışlardır. İşte onlara değer vermeyenleri bile kucaklamışlar. Günümüz insanlıktan bu değerli bilim adamlardan hiç esinlememişler. Kırıp dağıtmaktadırlar. Nasıl davranacaklarını bile anlamaz bir hal haline getirmişler. Bunun yanında halkta bu bilim adamlarda nasiplenmemiş bir hal almaktadır. Kırıp savurmak çok kolay olsa gerek bilmiyorum.

Ama ben kendimi saygı duyduğum bu bilim adamları çok benzetiyorum. Büyük düşünen insanlar asla küçük hesaplar peşinde gitmez. Büyük düşünenler her zaman erdemli kalarak dirençlerini yetirmeden insanlık için çalışmaktadırlar. Bunun yanında küçük düşünürlerde daha çok ufak tefek hesaplar peşinde giderek her türlü oyunlar sergileye bilmektedirler.

 
Toplam blog
: 67
: 1093
Kayıt tarihi
: 13.09.08
 
 

Anadolu üviversitesi menzunuyum. Serbest Muhasebeci Mali Müşavir olarak  İzmirde faliyetime devam..