Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 
 

Neslihan ERDOĞDU Serbest

http://blog.milliyet.com.tr/kariyerkoc

20 Ağustos '16

 
Kategori
Kişisel Gelişim
 

Büyük resmi görmek

Büyük resmi görmek
 

Belki çok uzak belki de çok yakın..


Büyük resmi görmek

“Bir haftanın yorgunluğundan sonra baba Pazar sabahı kalkmış eline gazetesini almış ve akşama kadar oturup dinlenecek olmanın keyfini çıkartmaya başlamış. Ama baba bunları düşünürken oğlu yanına gelerek kendisini parka götürmek için geçen hafta söz verdiğini hatırlatmış. Canı hiç dışarıya çıkmak istemediği için bir bahane bulup evde oturayım ,  dinleneyim diye düşünmüş. Birden gazetenin promosyon olarak verdiği dünya haritası gözüne ilişmiş. Bu haritayı hemen parçalara ayırmış ve oğluna uzatmış;

“Bu haritayı birleştirebilirsen hemen gidelim parka” demiş.

Ardından da içinden derin bir oh çekmiş;

“Dünyanın coğrafya profesörlerinden birini getirsen yine de toplayamaz. Bunu iyi akıl ettim” diyerek sevinmiş.

Aradan 10 dakika geçmeden çocuk koşarak babasının yanına gelmiş. “Baba haritayı düzelttim, parka gidebiliriz” demiş.

Adam önce inanmamış ve görmek istemiş. Görünce de şaşırarak nasıl yaptığını sormuş. Çocuk demiş ki; ”Bana verdiğin haritanın arkasında insan resmi vardı…

İNSANI DÜZELTİNCE DÜNYA KENDİLİĞİNDEN DÜZELDİ !..””

Bazen büyük resme odaklanıp, kendimizi gözden kaçırıyoruz. Oysa bizi büyük resme götürecek olan yine ”biziz”.

Bu neden önemli; özellikle bu yıl hayatları için yepyeni bir adım atıp üniversiteli oldum diyecekler için önemli…

Bu neden  önemli ; kendi özelliklerini bilmeyen, kendisini hiç tanıyamamış (tanımaktan kastım derin ve içsel bir tanıma )  ama çocuk yetiştiren ebeveynler için önemli.

Bu neden önemli ; yaşamını daha anlamlı yaşamak isteyen ama bunu bir türlü gerçekleştiremeyenler için önemli.

Şimdi durup düşünsek; kendimize dair bildiklerimiz neler, belki oturup liste yapabiliriz.

Yazmak, liste yapmak ne kadarda saçma bulunur bazıları tarafından ama yazı tarihin başlangıcına delalet ediyorsa, bunu kadarda hafife almamak gerekJ

Ben kimim? Ve kim olmak istiyorum…Bu kadar da kolay  ve küçümsenecek bir şey değil.10 yıldır tam zamanlı koçluk yapmaktayım, neredeyse 5000 saate yaklaşan seans sayım var.. Bu soruyu sorduğum kişilerin kaçından yaş, fiziksel özellikler, eğitim, meslek, statü, dışında kaç cümle duymuşumdur dersiniz?

İnanın çok az.. Kim olduğumuz ve kim olmak istediğimiz bizim hayatımızı yani kişisel büyük resmimizi derinden etkiliyor.

Kim olduğumuza göre meslek seçimizi yaptığımızda  kendi gerçeklerimize uygun bir yola girmiş oluruz. Kim olduğumuza göre bir eş seçimi yaptığımızda ilişkimize dair daha az sorun daha çok mutluluk yaşarız.

Kim olduğumuza göre seçimler yaptığımızda yaşam tatmini yüksek, kendi içinde tam ve bütün, bütünün hayrına düşünebilen kişiler oluruz. Bu öyle büyük bir resim olur ki hem biz hem  büyük resmimiz şahane görünür..

Bunu istemek ve yapmak da bir bilinç meselesidir.  Ve zamanı geldiğinde gerçekleşir, eğer zamanı gelmemişse eminim bu okuduklarınız saçma ve acaip gelecektir.

Kendisiyle uğraşmaya ve anlamaya çalışan herkese  güzel bir yolculuk, henüz bu şamaya gelmemiş olanlara da  bu noktaya gelebilmek için bir fırsat diliyorum.

 

 
Toplam blog
: 157
: 876
Kayıt tarihi
: 10.09.07
 
 

HAYAT YÜZ ÇİZGİLERİ YÖNÜNDE İLERLER.. ..