Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

11 Ağustos '15

 
Kategori
İnançlar
 

Çağa ayak uyduramayan din mazi olur!

Çağa ayak uyduramayan (b)ilimsiz ve bilgisiz İslam/toplumun kuru gürültü olduğunu hep birlikte gördük..!

Kuranı Kerim, cahiliye kültürüne hitap eden biçemiyle* dile getirildiği, sonradan da zamana uygun yorumlanmadığı için modern çağa ayak uyduramıyormuş izlenimi yaratıldı. Diğer kitaplarda pek de söz edilmeyen(köleliğin kaldırılması, sosyal paylaşım, adalet vs.) aslında işin özü Kuranı Kerim, (şimdiki tanımıyla) Hz Muhammet’in yaptığı İslam Devrimi (Arap Baharı).., dil ve Arap kültürü (Yahudi ve Hıristiyan’ların hasetliği/saptırması)nedeniyle (kavramın içi boş kaldı) amaç aydınlatılamadı. Araç olarak kullanılan dil, toplumun bütünleşmesini sağlar. Dil kuralları aynı zamanda ideoloji/din kuramlarıdır. Günümüzde olduğu gibi toplumun dili, dinden ayrı düştü.., kopma oldu..!? Arapça yapılan bir dua, kendi dilinde yapılan bir dua gibi içten ve samimi olur mu?

Bu tutum/bilinç eksikliği ülkemizde yetişen genç kuşakların dinden uzaklaşmasına ve Arap ülkelerindeki insanlık dışı ilkel kültür İslam düşmanlığına neden oldu. Kuran’a bilimsel bilinçle bakılmadığı sürece bu çöküş/yıkılış sürecektir.

Nemalanma/kariyer nedeniyle iktidarların etkisi altında kalan din alimleri (İslam’ı sevseler bunu yapmazlar) bu gidişe dur demek için (hutbelerde din düşmanlığı, kader vs demek/yazmakla olmadı) inşallah harekete geçer, kalem/dillerini oynatırlar..! Umarım, ileri demokrasiye(!)sahiplenen ulema/siyasetçiler, biraz da dünya malı yerine ahret yurdunu düşünür…

Camilerde vaaz veren ve resmi görevli olarak çalışan(hutbe yazan, kitap, dergi çıkaran vs) din adamları için prosedür hazırlanmalı iç denetçiler tarafından kontrol edilmelidir (vaaz verme işlemi ortak yayınla yapılmalı).

Yeryuva(r)/çocuklarımızın geleceği, oy (paramal) sancısıyla kıvranan siyasetçilere, onların gölgesi Diyanet ve TÜBİTAK gibi kurumlar ve Kuran, (b)ilimden anlamayan (bilim adamlarının Tanrı'nın kurguladığı bilmi keşfettiğini bilmeyen) donanımsız insanlara yorumlattırılmayacak kadar kutsaldır.

*- Siyasilerin Arapça ısrarıyla… (Geçmişte günah işlediler.., şimdi de işliyorlar!)

 
Toplam blog
: 172
: 425
Kayıt tarihi
: 15.07.09
 
 

Ali Akdemir, Adana tarihinin en büyük sel felaketini yaşadığı 21. 02. 1948 tarihinde doğdu. Edebi..