Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

20 Kasım '10

 
Kategori
Basın Yayın / Medya
 

Çam devir, çark et…

Çam devir, çark et…
 

Hatasız kulun olmadığı yerde hatasız yayın da yok! Bu durumda önemli olan, telafisi zor sonuçlar doğurmamak… Ne yazık ki, Kanal D ‘Ana Haber’ muhabiri sayesinde bu türden bir olay yaşandı. Şile’de kaybolan Berat bebeğin annesiyle röportaj yapan Özay Erad, sorularını toparlamakta zorlanırken öyle bir gaf yaptı ki akla zarar! Annenin acısını hiçe sayan muhabir, ‘Köye yakın bir yerde çocuk cesedi bulundu’ diyerek acılı kadına sinir krizi yaşattı. Hatayı fark eden spiker Serdar Cebe imdada yetişip bağlantıyı kesti de, yaşanan rezaletin yansıması kısa sürdü. Daha sonra yeniden köye bağlanan Kanal D, bu kez ‘Köyün biraz ilerisinde çocuk sesi duyduk’ sözlerini yanlış anladığını belirten muhabirin özrünü ekrana taşıdı. Cebe de ‘Kişilik haklarına saygıdan’ bahsedip kurum adına özür diledi. Oldu, bitti… ‘Canlı yayın kazası’ da ‘çam devirip özür dileme’ profesyonelliğiyle atlatıldı…

CNN Türk, ‘Bayram Lezzetleri’nde Tarık Akan tarafından gündeme getirilen ‘Çalın Davulları’ türküsünü yayınlayıp sesin Atatürk’e ait olduğunu duyurmuştu! Konuyu ele alan NTV, türkünün Atatürk’ün sesinden okunmadığını ispatladı. Sesin ‘stüdyo’ kaydı olduğunu belirten uzmanların yanı sıra yayına bağlanan Can Dündar da bu kaydın 1998’de çektiği bir belgesel için hazırlandığını ve sesin kameraman Murat Özcan’a ait olduğunu anlattı. Bu kaydı ‘Mustafa’ filminde de kullandığını açıklayan Dündar, yıllardır internette mevcut olan bir kayıt için Tarık Akan’ın böyle bir açıklamaya gitme nedenini anlayamadığını söyledi. Programa bağlanan Akan, söyleminin tahminden ibaret olduğunu dile getirip kaydı internetten bir arkadaşının yollandığını izah etmeye çalışsa da hatanın büyüğü, araştırma yapmadan yayınlayan CNN Türk’te!

Hatayla gündem yaratmakta üstümüze yok! Bundan kolayca sıyrılmanın yoluysa, özür veya inkâr… Can Dündar’ın da dediği gibi ‘Bir yanlış anlama Türkiye’yi çalkalamaya yetiyor’! Buna şaşmamak gerek… Sorgulamama kolaycılığı sürdükçe, şahsi düşünen gündem ustaları Türkiye’yi daha çok çalkalar!

Anibal Güleroğlu

 
Toplam blog
: 1210
: 1542
Kayıt tarihi
: 10.04.10
 
 

İstanbul'da başlayan yaşamım, eski İstanbullu ailemden edindiğim kültürle gelişti. Birinciliklerl..