Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

04 Aralık '06

 
Kategori
Mizah
 

Çamaşır serme adabı

Çamaşır serme adabı
 

Hafta sonları, bekar erkeğin kabusudur. Çünkü haftalık temizlik ve toplama devşirme vakti gelmiştir. Ev süpürülmeli, toz alınmalı, çamaşırlar yıkanmalı, hafta içi odaların her yerini kaplamış olan kılık kıyafet katlanıp birkaç günlüğüne de olsa ilgili yerlerine aktarılmalıdır. Mutfak, banyo ve tuvalet temizlikleri konusuna, sinir bozmamak için hiç girmiyorum.

Bu temizlik kalemlerinden bekar erkek için en önemlisi, kuşkusuz çamaşır yıkamadır. Çünkü iki gün sonra yeni hafta başlayacaktır ve kıyafetler buna hazır hale gelmelidir. Farklı bir temizlik hiyerarşisi öngörülebilir ancak bekarlıktan emeklilik primlerini bitirmek üzere olan bendenizin öngördüğü nacizane temizlik önceliği budur. Hemen mevzuya girelim.

Usulüne uygun olarak ve renkliler-beyazlar ayrımına tabi tutulup yıkanmış çamaşırlar, yine bu ayrıma dikkat edilerek farklı kaplara alınır. Burada hiçbir bekar erkeğin, ilgili çamaşırları makineden çıkar çıkmaz asmayacağı gerçeğinden yola çıkılmıştır. Çünkü örneğin beyazlar çıktığında, birkaç saat sonra da renkliler çıkacağı için ve dolayısıyla emek tasarrufu açısından bunları hemen sermek gereksizdir.

Çamaşır dolu kaplarla birlikte balkona çıkılır. Öncelikle çamaşır ipleri ıslak bir bezle silinir. Kuru bezle hiç denemeyin, yoksa ilgili temizlik işlemini çamaşırlarınız yapar. Mandallar da yıkandıktan sonra beyazlardan sermeye başlanır. Beyazlardan renkliye asma disiplinindeki amaç serginin bir düzen ihtiva etmesi ve karşıdan bakınca Çarşamba pazarına benzememesidir. Ayrıca Küçükten büyüğe doğru sıralamaya ve af buyurun donları diğer çamaşırların arkasına gizlemeye dikkat edilir. Çünkü don kısmı mahrem yerleri örttüğü için fazla kişiseldir ve mahalleye karşı tef gibi gerilmez. Ayrıca sizin don tercihleriniz mahalle tarafından görülmek zorunda da değildir.

Beyazların serme işlemi bittikten sonra renklilere geçilir. Bunun için renklilere komşu olacak son beyaz çamaşırla ilk renkli çamaşır arasında, benim “teneffüs bölgesi” olarak adlandırdığım ve ilgili çamaşırlardan renkli olanın renksiz olanı renklendirmemesi için, öyle karşıdan bakıldığında iki ön dişi sökülmüş bir surat görüntüsü arz etmeyecek şekilde makul bir boşluk bırakılır. Bu kez büyükten küçüğe doğru bir sıralama yapılır. Yani burada serme işlemi bittikten sonra “aABb” şeklinde bir bir görüntüye ulaşılmaya çalışılır. “aAbB” Görünümü ise şiddetle kaçınılması gereken bir görünümdür. Çünkü bu görünüm; bir rutini, bir değişim karşıtlığını ve ruhsal gel-gitleri yansıtmanın ötesinde şekli açıdan pek fena bir görünüm olma özelliği taşır.

Çamaşır asma faslının her aşamasında sigara içmek kesinlikle kabul edilebilir bir davranış değildir. Çünkü hem ıslak ellerinizle tuttuğunuz sigara ıslanacağı için iyi randıman vermez hem de külü çamaşırlara bulaşabilir. Bu durumda enfekte olmuş çamaşırın yeniden yıkanması gerekir ki, bu da tahammül sınırını zorlayıcı bir durumdur. Ağzınızda tuttuğunuzu var sayarsak bu da kabul edilemez çünkü gözünüze kaçan duman dikkatinizi dağıtıp elinizdeki çamaşırı düşürmenize sebep olabilir ki, bunun sonucu da ilkiyle aynıdır.

Renkli çamaşırlar da asıldıktan sonra balkon hızla terk edilir. Çünkü, malum kış koşulları, Allah muhafaza, üşütmenize sebep olabilir. Bekar erkeğin üşütmesinin maddi ve manevi toplumsal zararı, evlininkine göre çok daha fazla olduğu için, bu hiç arzu edilmeyen bir durumdur.

Toz alma ve fayans temizliği ilerleyen yazılarda teknik olarak açıklanacak, esen kalın…

 
Toplam blog
: 19
: 1888
Kayıt tarihi
: 10.11.06
 
 

Tutunamayan hayvanı (disconnectus erectus), yorgun bürokrat, depolitize birey, sosyal medya gözle..