Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

04 Ocak '18

 
Kategori
Futbol
 

Çamurlu Cenk Tosun

Oturduğum bölge yeni bir yerleşim yeri. Son yıllarda yapılan yeni binalar, rezidanslar, lükse yakın restoran ve eğlence merkezleri nedeniyle bölgedeki evlerin fiyatları 1-2 sene gibi kısa bir sürede çok yükseldi. Bu fiyatlar bölgenin yabancıları için çok şaşırtıcı olmasa da 20 yıldır orada oturan mahalle sakinleri olan bitene bir türlü anlam veremiyor. Onlara göre, daha düne kadar çamur tarlası olan, oradan geçerken paçalarını sıyırdıkları bölgedeki evlere bu kadar çok para verenler tabiri caizse deli olmalı!

Cenk Tosun işi buna benziyor. Cenk’in Gaziantepspor yıllarını, Beşiktaş’taki ilk dönemlerini, kaçırdığı golleri ve kendi taraftarlarına yoldurduğu saçları; bir başka deyişle çamurlu zamanlarını bilenler için 27-28 milyon sterlin veya 140 milyon lira astronomik görünüyor ama tıpkı bizim mahalle gibi Cenk de artık eski Cenk değil.

2018 model Cenk, Şampiyonlar Ligi’nde iki yıl üst üste en güzel golü alma başarısını yakalamış, gollerin güzelliği bir tarafa sayısını da geçmişle kıyaslanmayacak kadar artırmış, gollerinin yanı sıra Porto maçında yaptığı gibi asist yeteneğini de geliştirmiş ve sadece 26 yaşında olan bir santrafor.

İşin bir de “paranın değeri” boyutu” var. Türkiye’de orta karar bir lokantada yemek yerseniz 15-20 lira ödersiniz, aynı işi İngiltere’de yaparsanız 15-20 paunt. Bu açıdan, Sem Elırdays’ın Cenk’e verdiği paranın bizim için 27 milyon lira gibi olduğunu düşünmek mümkün. Kaldı ki geçen yıl kalecisi için bundan çok daha fazlasını ödeyen bir takım veya Premier Lig’deki diğer forvet oyuncularının transfer ücretleri düşünüldüğünde Cenk’in bonservis bedeli daha kabul edilebilir hale geliyor.

Bu transfer başarısında Şenol Güneş’in büyük katkısını da atlamamak gerek. Demba Ba ve Mario Gomez’in onunla eski günlerine dönmeleri veya Abubakar’ın onunla parlaması asla tesadüf değil. Hatta daha eskilere gidilirse, Fernandao’lar, Burak Yılmaz’lar, Enes Ünal’larda dahi Şenol Güneş etkisi görülebilir ki Cenk de futbolun beşiğine ve dünyanın en güzel ligine uzanan patlamasını onun döneminde yaptı.     

can.nizamoglu@gmail.com

 
Toplam blog
: 788
: 1417
Kayıt tarihi
: 11.11.07
 
 

Çoğu çocuk gibi ben de futbolcu olmak istedim, olmadı. Bu oyundan kopmamak adına üniversite yılla..