Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

18 Mart '21

 
Kategori
Alışveriş - Moda
 

Çanakkale Geçilmez!

Çanakkale Geçilmez!

SEVGİLİ OKURLARIM: Çanakkale Savaşları, tarihimize büyük bir zafer olarak geçse de, hepimizin yüreklerinde büyük bir keder bırakmıştır. Bu kutsal mücadele uğrunda Çanakkale’de 250 bin şehit verdik ve Çanakkale toprakları, çeyrek milyon şehidimizin kanı ile sulandı. Bu bakımdan nice çocuklarımız yetim, nice kadınlarımız dul ve nice analarımız evlatsız kaldı. Gerçekten de Ülke insanının yüreğine ateş düşmüştü değerlendirmemiz doğru olur. Bir kor ateş ki, üstünden bir asırdan fazla zaman geçti bundan sonra da yüzyıllar geçse bile sönmeyecek.. Bir kor ateş ki, acısı kalplerde hiç dinmeyecek.

BİR yandan da Çanakkale Savaşlarının kazanılması, haklı Kurtuluş savaşımızı yani Anadolu ve Trakya'daki direnişi daha güçlü ve daha inançlı hale getirmişti. Ayrıyeten hiç kuşkusuz Çanakkale Cephesi, Kurtuluş savaşının en yoğun olarak yaşandığı cephelerden biridir. Bu nedenle bu kutsal savaş Çanakkale Savaşı olarak bilinir. Çanakkale savaşı, Karada ve denizde gerçekleşmiştir. Emperyalist Düşman güçlerini püskürtmek için yurdun dört bir yanındaki her yurttaşımız canla başla çalışmış ve savaşmıştır. Böylelikle bu topraklarımız düşmandan kuvvetlerinden ebediyete kadar temizlenmiştir.

ÜLKEMİZ topraklarının kurtarılmasında Anadolu ve Trakya Halkının tamamının bütün bir emeği vardır. O dönem Büyük Önder M. Kemal Atatürk'ün önderliğinde tam bir yurt birliği yaşanmış ve Türk, Kürt, Laz, Çerkez, Azeri demeden bu topraklarda yaşayan her etnik unsur üzerine düşeni en iyi şekilde fazlasıyla yerine getirmiştir. Nitekim Anadolu halkı, tabiri caizse en kritik zamanda tek vücut olmayı, beraberce mücadele ederek, karşılığını Büyük Çanakkale zaferleri ile kazanmayı bilmiştir.

ETEM SEVİK'İN ÇANAKKALE ZAFERİ KUTLAMA MESAJI: Çanakkale, Atatürk'ün rehberliğinde 1. Dünya Savaşı'nın seyrini değiştirmiş, tarihe Çanakkale Geçilmez sözünü yazmış bir destanın adıdır. Bu vesileyle Çanakkale Zaferi'nin 106. yıl dönümünde, Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü ve şehitlerimizi saygıyla ve minnetle anıyorum, efendim.

 
Toplam blog
: 643
: 67
Kayıt tarihi
: 20.02.17
 
 

Eğitim Durumu Halkla İlişkiler Yüksek Lisansı İsletme Fakültesi Sosyoloji Bölümü Gazeteci ..