Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

30 Aralık '12

 
Kategori
Ankara
 

Çankaya "Yeni Toplumcu Belediye"

Çankaya "Yeni Toplumcu Belediye"
 

Çankaya Belediyesi'nin 2009 yerel seçimleri sonrasında kullandığı slogan "Yeni Toplumcu Belediye"dir. İç Anadolu Belediyeler Birliği ile Çankaya Belediyesi'nin ortaklaşa düzenlediği "yeni toplumcu belediyeciliği yeniden kurmak" paneli, Aralık ayı içinde Ankara Dedeman Oteli'nde yapılmıştır.

Başkan Bülent Tanık "sosyal demokrat düşünceye haiz bir belediye olarak, köklü, sistematik ve doğru dürüst işler yapmaya çalıştıklarını, ancak bunlar harcıalem işler olmadığı için kamuoyuna anlatmakta zorluk yaşadıklarını ve bu işlerin algılanmasını sağlamak zorunda olduklarını" söylemiştir! Yani, halk yaptıklarımızı pek anlayamıyor demeğe getirmiştir!

"Ben yaptım oldu anlayışının kamuoyunu hiçe saydığını, hiçbir kararın halka sunulup müzakere edilmediğini, halkın kendi konularında ilgisizleştirildiğini" söylemiştir! "Karar alırken de uygularken de halkla birlikte hareket etme çabası gösteriyoruz" demiştir!

Pekala, bugüne kadar halka ne sordunuz? Mesela Ahmet Arif Parkı'nda düzenleme çalışması yapılmasını parkın çevresinde yaşayan halka sordunuz mu?

İşleri kim yapıyor? Park ve Bahçeler mi yoksa taşeron mu yapıyor? İşin keşif bedeli nedir? İşin başlama ve bitiş tarihleri nedir? İşin teknik uygulama sorumluları kimdir? Bilmiyoruz... Çünkü işyerinde olması gereken, ayaklı, zemine ankre edilmiş inşaat tabelası yoktur!

Dedeman Oteli'nde "halksız" yorgun partilileri toplayarak toplumcu belediye olmaz! Feodal yerel örgüt yöneticilerinin toplanmasıyla toplumcu belediye olmaz! Kiraladığı binaların fotoğraflarını şehrin merkezine asarak, önemli bir yatırım faaliyeti yaptığını zannetmekle toplumcu belediye olmaz!

Büyükşehir belediye meclisinde 2013 yatırım bütçesi delinen ve yaptırım kararı alınan, Çankaya Belediye Başkanı ve meclis grubu hiçbir şekilde olamaz!

2009 yerel seçimlerinde hizip tarafından aday gösterilen başkanın, belediyede görevlendirdiği, makam ve mevki sahibi yaptığı, CHP'li olmadıkları bilinen, başka siyasi kulvarlarda kulaç atmış başkan yardımcıları ve oluşturdukları belediye bürokratlarıyla, hem halkçı-toplumcu belediye kurulamaz, hem de CHP'lilik taslanamaz!

Çünkü bizler; "ALTI OK" ilkelerine bağlı, CHP'de sürekli var olan partililer olarak, CHP'de "sızıntı" yöntemi ile yer edinmiş olan: Esasen CHP'li olmayan belediye yönetimlerine, CHP Parti Meclisi ve TBMM Grubu'nun, ikinci cumhuriyetçi, sağcı, liberal üyelerine karşıyız! Baykal-Sav hizbine de karşıyız! Muhalifiz! 

Çünkü bizler; Kemalist, anti-emperyalist, ilerici ve solcuyuz! Faşizme, feodalizme (memleketçilik 'hemşericilik', mezhepçilik, 'etnik' milliyetçilik) ve her türlü gericiliğe karşıyız! Oportünistleri ve numaracıları yüzünden anlarız! Sözümüzü de kimseden sakınmayız!

İlkelerimiz ve karakterimiz dürüst davranmayı emreder! Kılıçdaroğlu'nu destekliyor olmamız, partideki yanlışlıkları görmemize ve ifade etmemize engel teşkil etmez...   

 
Toplam blog
: 108
: 900
Kayıt tarihi
: 18.08.07
 
 

Orhan UZEL Seyitgazi / Eskişehir 1951-Mimar (ADMMA)-CHP ve Mimarlarodası Üyesi-Çankaya / Ankara ..